Record de cazuri noi de Covid-19 în Italia, de la începutul pandemiei. Peste 78.000 într-o singură zi

Ultima actualizare: 28-12-2021 20:38
Record de cazuri noi de Covid-19 în Italia, de la începutul pandemiei. Peste 78.000 într-o singură zi
Getty

Italia a înregistrat, marţi, 78.313 noi cazuri de COVID-19, un record zilnic absolut de la începutul pandemiei în această ţară, a anunţat Ministerul Sănătăţii italian, potrivit agenţiei EFE, citată de Agerpres.

De asemenea, în Peninsulă au fost înregistrate și 202 decese asociate COVID-19.

Noile infectări au fost descoperite cu ajutorul unui număr mare de teste, în total 1.034.677 efectuate în ultimele 24 de ore, mulţi italieni stând la coadă în faţa clinicilor şi farmaciilor pentru a se testa.

Autorităţile italiene urmăresc cu atenţie această tendinţă în creştere a infectărilor, pe care o atribuie variantei Omicron a coronavirusului. Noua variantă, mai contagioasă decât Delta, reprezenta săptămâna trecută peste 28% din noile infectări în Italia, conform estimării Institutului Superior de Sănătate italian.

Varianta Omicron devine dominantă în tot mai multe ţări europene, Belgia, Olanda şi Elveţia fiind ultimele unde responsabilii sanitari au anunţat marţi că ea este acum dominantă.

În Italia a crescut şi numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi, marţi numărul acestora fiind de 10.089, dintre care 1.145 sunt la ATI.

În faţa progresiei noii variante Omicron guvernul italian a impus noi măsuri, printre care se numără purtarea măştii în aer liber, interzicerea aglomerărilor festive (precum cele de Anul Nou) şi închiderea discotecilor.

Din 10 ianuarie doza booster (supra-rapel) de vaccin anti-COVID-19 va putea fi administrată la patru luni după încheierea schemei de vaccinare din două doze (sau după doza unică în cazul vaccinului Johnson&Johnson), faţă de termenul de şase luni din prezent. De asemenea, începând din februarie certificatul verde cu două doze de vaccin - obligatoriu în Italia pentru numeroase activităţi - va avea o valabilitate de numai şase luni, fiind astfel nevoie de doza booster odată ce a trecut acest termen.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO