Record cu pretul vietii. Povestea "supravietuitorului" care a inotat 9 zile fara oprire


Ultimul update: Sambata 29 Septembrie 2012 08:03
Data publicarii: Miercuri 27 Iulie 2011 11:23
Categorie: Stiri externe
urs polar

A stabilit un nou record: a traversat inot fara sa se odihneasca aproape 700 de kilometri pentru a ajunge pe cel mai apropiat tarm.

Este vorba despre o ursoaica care a inotat 9 zile fara oprire pentru a putea ajunge la cel mai apropiat tarm sau intindere de gheata din Marea Beaufort, aflata in nordul costelor Alaskai si Canadei. Efortul era cat pe ce sa o coste viata dupa ce a pierdut 22% din masa corporala pe parcursul calatoriei.

Puiul, in schimb, nu a supravietuit efortului, potrivit unui studiu efectuat de Geological Survey si de oamenii de stiinta de la organizatia Internationala a Ursilor Polari.

Studiul confirma ca ursii polari sunt afectati de incalzirea climatica cat si de disparitia ghetarilor. Au ajuns in situatia de a parcurge distante mari pentru a se putea refugia pe bucati intacte de banchiza. Aceste drumuri lungi si obositoare pun in pericol nu doar viata unui pui, ci si a unui urs polar adult.

In perioada 2004-2009, oamenii de stiinta au studiat traseul si comportamentul ursilor polari. Cercatarea a avut in vedere un numar de 68 de astfel de mamifere. 50 dintre ursii urmariti au parcurs distante mai mari de 50 de kilometrii, potrivit datelor GPS. Cinci din cele 11 ursoaice mama au ramas fara pui.
 

Sursa: Pro TV

Tags: curiozitati,

OZN cu audienta record, pe cerul Braziliei. Zeci de oameni l-au vazut. VIDEO
Lacrimile care nu conteaza. Nici nu i s-au vindecat ranile si recordul ei a fost batut
Atentie daca va petreceti vacanta in Bulgaria. Preturile la combustibil ating valori record
VIDEO PROTVPLUS.RO