Reacții dure după ce o celebră prezentatoare TV din UK s-a sinucis. Ce pățise înainte


Ultimul update: Luni 17 Februarie 2020 20:41
Data publicarii: Luni 17 Februarie 2020 20:32
Categorie: Stiri externe
Caroline Flack

Jurnalista Caroline Flack, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV din Marea Britanie, s-a sinucis.

Sinuciderea ei a determinat peste 350.000 de persoane să semneze o petiţie care solicită înăsprirea legislaţiei ce reglementează maniera în care tabloidele britanice publică ştiri despre vieţile private ale celebrităţilor, informează Reuters.

Caroline Flack a fost găsită decedată la vârsta de 40 de ani în apartamentul ei din Londra, sâmbătă, după ce s-a sinucis.

Jurnalista renunţase la îndatoririle sale de prezentatoare TV după ce a fost pusă oficial sub acuzare pentru agresarea iubitului ei în luna decembrie. Caroline Flack a negat acuzaţiile formulate împotriva ei.

Moartea sa a generat o dezbatere amplă despre felul în care tabloidele din presa britanică, renumite pentru tacticile lor agresive de relatare, publică articole despre celebrităţi şi despre criticile virulente care pot fi direcţionate spre anumite persoane pe reţelele de socializare.

Caroline Flack vorbise în trecut despre lupta sa cu depresia.

Noua petiţie, semnată de 346.000 de persoane până luni la ora 15:10 GMT, solicită interzicerea folosirii citatelor provenite din surse anonime, publicarea de informaţii private şi publicarea înregistrărilor medicale ale unor persoane.

"Astfel, vom preveni mai bine automutilarea, sinuciderea, abuzul de substanţe şi deteriorarea sănătăţii mintale. Să luptăm împreună şi să facem o schimbare pentru totdeauna!", se afirmă în textul petiţiei.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO