Reacția Rusiei după ce a fost acuzată că se află în spatele uciderii jurnalistului Arkadi Babcenko


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 30 Mai 2018 11:25
Categorie: Stiri externe
Arkadi Babcenko

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a respins acuzaţia Ucrainei potrivit căreia Moscova se află în spatele uciderii jurnalistului rus Arkadi Babcenko la Kiev.

Lavrov a susținut că acuzaţia face parte dintr-o campanie dusă împotriva Rusiei, relatează TASS.

Babcenko, un critic al preşedintelui Vladimir Putin şi un corespondent de război binecunoscut în Rusia, a fost împuşcat mortal marţi în Ucraina, unde se refugiase de teama că ar putea fi asasinat.

Premierul ucrainean Volodimir Groisman a afirmat într-o postare marţi seara pe o reţea de socializare că este convins că ceea ce el a numit "maşina totalitară rusă" nu l-a iertat pe Babcenko pentru onestitatea acestuia.

Arkadi Babcenko a fost împuşcat de mai multe ori şi a murit în ambulanţă, în drum spre spital.

Anton Geraschenko, un politician ucrainean cu legături cu serviciile secrete, a dezvăluit că jurnalistul rus a fost atacat în momentul în care s-a întors în apartament după ce fusese la cumpărături.

"Când Arkadi a deschis uşa apartamentului, ucigaşul l-a împuşcat de mai multe ori în spate", a scris Geraschenko pe Facebook.

Avocat de profesie, Babcenko era veteran al războiului din Cecenia. Aici şi-a început cariera de jurnalist, el publicând o carte despre experienţa trăită în timpul acelui conflict.

Babcenko a părăsit Rusia pentru Cehia în februarie 2017, simţindu-se ameninţat. Ulterior, acesta s-a stabilit în Ucraina.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: TASS

Jurnalistul rus Arkadi Babcenko, un critic al Kremlinului, a fost ucis la Kiev
VIDEO PROTVPLUS.RO