Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, vizită oficială în Coreea de Nord


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 30 Mai 2018 10:43
Categorie: Stiri externe
serghei lavrov

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov se va deplasa joi la Phenian, pentru a discuta despre programul nuclear al Coreei de Nord şi despre cooperarea dintre cele două ţări, a anunţat miercuri Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse, informează AFP.

"Vizita oficială a ministrului de externe rus Serghei Lavrov în Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) va avea lor la 31 mai", a anunţat ministerul într-un comunicat.

Moscova a anunţat săptămâna trecută că o astfel de vizită este prevăzută, însă fără a preciza data.

Serghei Lavrov a primit în aprilie, la Moscova, o vizită inedită a şefului diplomaţiei nord-coreene Ri Yong Ho, la finalul căreia Rusia i-a cerut comunităţii internaţionale să acorde "garanţii ferme" Phenianului în schimbul denuclearizării.

Cu acea ocazie, Lavrov a anunţat că a acceptat o invitaţie din partea omologului său la Phenian.

Cea mai recentă vizită a unor oficiali ruşi în Coreea de Nord datează din martie, când ministrul rus însărcinat cu dezvoltarea Extremului Orient, Aleksandr Galuşka, s-a deplasat la Phenian pentru a evoca legăturile economice bilaterale. În decembrie 2017, o delegaţie a Ministerului Apărării rus s-a deplasat de asemenea la Phenian, pentru discuţii cu omologi nord-coreeni. Cu toate acestea, o vizită a unui ministru de rangul lui Serghei Lavrov este una rarisimă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO