Răzbunare sângeroasă din partea Hezbollah. Gruparea paramilitară a deschis din nou focul asupra Israelului

hezbollah
Getty

Organizația paramilitară șiită libaneză Hezbollah a bombardat două cazărmi israeliene după moartea a trei dintre membrii săi.

Hezbollahul pro-iranian a declarat luni că a bombardat două cazărmi israeliene ca răspuns la moartea a trei dintre membrii săi în urma bombardamentelor israeliene asupra unei zone de frontieră din sudul Libanului, pe fondul temerilor de escaladare a violenţelor, transmite AFP.

Jihadul Islamic palestinian, care afirmă că sprijină Hamas în ofensiva sa fără precedent lansată sâmbătă împotriva Israelului, a susţinut anterior o operaţiune de infiltrare în teritoriul israelian dinspre Liban. Hezbollah, un aliat al Hamas şi al Jihadului Islamic, a negat orice implicare în operaţiunea de infiltrare.

Hezbollah a anunţat, în comunicate separate, moartea a trei dintre membrii săi, pe care i-a descris drept "martiri în urma agresiunii sioniste din sudul Libanului de luni după-amiază".

Atacul Hezbollah, „un prim răspuns”

Mai târziu, a informat că a bombardat două cazărmi israeliene, folosind "rachete ghidate şi obuze de mortier care şi-au atins direct" ţintele. Hezbollah a precizat că atacul său reprezintă un "prim răspuns" la moartea membrilor săi.

Citește și
terorist Mohammad Ibrahim Bazzi
Mohammad Bazzi, desemnat terorist global, a fost extrădat din România în SUA
Vedeta care a organizat „petrecerea goală” de la Moscova, consiliată de propagandistul-șef al Kremlinului. De ce este o miză Anastasia Ivleeva

Mai devreme în cursul zilei de luni, Brigăzile Al-Quds, aripa militară a Jihadului Islamic palestinian, a revendicat, într-un comunicat,"responsabilitatea pentru operaţiunea de la graniţa din sudul Libanului".

La rândul său, armata israeliană a indicat că "soldaţii IDF au ucis câţiva suspecţi înarmaţi care s-au infiltrat pe teritoriul israelian de pe teritoriul libanez". A mai informat că a continuat să verifice cu atenţie zona care a fost vizată de lovituri aeriene şi artilerie.

Un tir de mortiere israelian în apropierea satului de graniţă Rmeich a "rănit uşor" un ofiţer libanez, a declarat luni armata libaneză într-un comunicat.

Armata libaneză a mai precizat că împrejurimile Aita al-Shaab şi Dhaira, precum şi alte zone de graniţă au fost ţinta "bombardamentelor aeriene şi de artilerie ale inamicului israelian".

Familii libaneze şi refugiaţi sirieni au fugit din zonele vizate de bombardamentele israeliene, potrivit unui corespondent AFP din Aita aA-Shaab.

Duminică, Hezbollah a tras obuze într-o zonă disputată a graniţei, determinând o lovitură cu dronă din partea Israelului asupra uneia din poziţiile sale din zona de frontieră din sudul Libanului, informează Agerpres.

SUA avertizează Hezbollah

Comandantul Forţei Interimare a Naţiunilor Unite în Liban (UNIFIL), generalul Aroldo Lazaro Saenz, a îndemnat luni părţile "să exercite cea mai mare reţinere şi să folosească mecanismele de legătură şi coordonare ale UNIFIL pentru a preveni o escaladare ulterioară".

La rândul său, premierul libanez Najib Mikati a asigurat că "prioritatea guvernului este menţinerea securităţii şi stabilităţii în sudul Libanului şi menţinerea calmului".

În 2006, un război devastator între Hezbollah şi Israel s-a soldat cu peste 1.200 de morţi de partea libaneză, în mare parte civili, şi 160 de partea israeliană, în mare parte soldaţi.

Luni, un înalt oficial american din domeniul apărării a avertizat că Hezbollah nu ar trebui să ia "decizia proastă" de a deschide un al doilea front împotriva Israelului la graniţa cu Libanul.

"Suntem profund îngrijoraţi de faptul că Hezbollah va lua decizia greşită şi va deschide un al doilea front în acest conflict" început sâmbătă cu atacurile Hamas, a declarat oficialul la Washington.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Gigi Becali anunță prima plecare de la FCSB: ”Îi mulțumim, dar nu mai merge”
VIDEO Gigi Becali anunță prima plecare de la FCSB: ”Îi mulțumim, dar nu mai merge”
Articolul face parte din:

Forțele israeliene sunt în alertă în nordul țării. Civilii au fost anunțați să stea în adăposturile antiaeriene

marturii atac sirael festival
„Vreau să fiu acasă”. Povești terifiante despre masacrul de la festivalul din Israel. Cum au reușit oamenii să se salveze

Din Israel vin în continuare povești terifiante despre masacrul de sâmbătă dimineață. Cei care au supraviețuit atacului șocant al Hamas spun că au petrecut opt ore în liniște, în tufișuri sau 14 ore ascunși într-o groapă, te teama teroriștilor.

militanți hamas
Hamas anunţă că nu va negocia în problema ostaticilor sub tirul Israelului

Mişcarea islamistă palestiniană nu va negocia problema ostaticilor în timp ce se află sub focul tirurilor israeliene, anunţă luni, într-o înregistrare audio un purtător de cuvânt al mişcării.

 

 

hamas
Rusia i-ar fi înarmat pe teroriștii Hamas cu un singur scop. Cum s-ar folosi Kremlinul de atacul din Israel

Rusia ar fi furnizat arme-trofeu, de fabricație occidentală, teroriștilor Hamas, pe care le-au capturat în timpul luptelor din Ucraina.

atac israel
Război Hamas-Israel. Peste 200 de ţinte din Gaza au fost lovite de armata israeliană în timpul nopții | VIDEO

Forţele de apărare israeliene au anunţat că peste 200 de ţinte au fost lovite peste noapte în Gaza.

 

victime razboi israel gaza masacru
Răpiți, masacrați și îngropați. Ororile inimaginabile prin care trec victimele nevinovate din Israel și Gaza | FOTO

Cresc temerile pentru mii de oameni prinși în conflictul dintre Israel și Hamas că agresiunile vor degenera.  

mohammed deif
Cine este „Oaspetele”, creierul palestinian din spatele atacului lansat de Hamas în Israel

Mohammed Deif este comandantul aripii militare a grupării militante Hamas, care a comis atacul lansat, sâmbătă, de Hamas în Israel.  

cuplu copii
Doi copii de 10 luni au rămas orfani, după ce părinții lor s-au luptat să-i salveze de Hamas. Cuplul ar fi ucis 7 teroriști

Sute de israelieni au fost uciși de militanții Hamas care au intrat în țara lor sâmbătă, 7 octombrie. Printre victime se numără și Itay și Hadar Berdichevsky, în urma cărora au rămas doi bebeluși în vârstă de doar 10 luni.

Romani aeroport
MAE: Alţi 596 de cetăţeni români au revenit în ţară din Israel

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că alţi 596 de cetăţeni români au revenit în ţară din Israel, în noaptea de luni spre marţi, cu curse Tarom şi ale unor companii private.

 

fasia gaza israel
Prima reacție a Coreei de Nord la războiul din Israel: „Rezultatul acţiunilor criminale ale Israelului”

Presa de stat din Coreea de Nord a învinovăţit marţi Israelul că provoacă vărsarea de sânge în Gaza, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Ali Barakeh
Oficial de rang înalt al Hamas: "O mână de oameni au știut despre atac". În ce condiții se va implica Iranul în conflict

Un oficial Hamas de rang înalt a declarat, luni, că doar un număr mic de comandanți de top din Gaza au știut despre atacul lansat în Israel.

hamas
De ce a decis Hamas să atace Israelul abia acum, după zeci de ani de conflict. Factorii care i-au mobilizat pe teroriști

Gruparea teroristă Hamas a lansat, sâmbătă, cel mai sângeros atac din istorie împotriva Israelului, după decenii de lupte constante.

Citește și...
Hezbollah a lansat zeci de rachete spre Israel, într-un gest de solidaritate cu
Hezbollah a lansat zeci de rachete spre Israel, într-un gest de solidaritate cu "rezistența palestiniană"

Organizaţia militantă şiită Hezbollah a anunţat că a tras, duminică, rachete şi obuze din Liban spre nordul Israelului, la o zi după  ofensiva lansată de Hamas împotriva israelienilor, informează Agerpres, care citează DPA și France Press.

Mohammad Bazzi, desemnat terorist global, a fost extrădat din România în SUA
Mohammad Bazzi, desemnat terorist global, a fost extrădat din România în SUA

Mohammad Bazzi, un cetăţean cu dublă cetăţenie, libaneză şi belgiană, acuzat de Statele Unite că a finanţat mişcarea Hezbollah din Liban, susţinută de Iran, a fost extrădat din România.

 

ÎCCJ: Libanezul considerat finanțator Hezbollah, capturat la București de forțele speciale, va fi extrădat în Statele Unite
ÎCCJ: Libanezul considerat finanțator Hezbollah, capturat la București de forțele speciale, va fi extrădat în Statele Unite

Mohamad Ibrahim Bazzi omul de afaceri libanez care are și cetățenie belgiană capturat, acum 2 luni la București de forțele speciale ale Poliției române va fi extrădat în Statele Unite.

Recomandări
Incident grav. În Parlamentul României s-a strigat ”Trăiască Hamas”, susține un deputat reprezentant al comunității evreilor
Incident grav. În Parlamentul României s-a strigat ”Trăiască Hamas”, susține un deputat reprezentant al comunității evreilor

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER), deputatul Silviu Vexler, afirmă că la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată prieteniei dintre România şi Israel a avut loc "o premieră mai mult decât nefericită".  

Un bărbat a fost găsit mort în casa celor 3 frați care sunt cercetați pentru crima din Padina
Un bărbat a fost găsit mort în casa celor 3 frați care sunt cercetați pentru crima din Padina

Lăsați în arest la domiciliu de un judecător, cei trei frați încătușați în februarie după ce au înjunghiat mortal, la un hotel din Padina, un bărbat, sunt în centrul unui nou scandal.

 

Temuta armă nucleară care a ajuns oficial pe submarinele rusești. Bulava atinge ținte la mii de kilometri distanță
Temuta armă nucleară care a ajuns oficial pe submarinele rusești. Bulava atinge ținte la mii de kilometri distanță

Racheta Bulava intră în dotarea armatei ruse. Este o rachetă balistică intercontinentală cu lansare de pe submarine, iar acum a intrat oficial în arsenal, anunță presa rusă.