Război verbal între Erdogan și Netanyahu: ”Dictatorul. Tu eşti un tiran!”


Ultimul update: Miercuri 13 Martie 2019 16:14
Data publicarii: Miercuri 13 Martie 2019 15:56
Categorie: Stiri externe
Recep Erdogan, Benjamin Netanyahu

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat miercuri pe Benjamin Netanyahu că este un ”tiran” care ”masacrează copii”, după ce premierul israelian în exerciţiu l-a catalogat drept ”dictator”.

”Să nu ne dea lecţii nouă. Ei, Netanyahu, ţine-te bine. Tu eşti un tiran, a declarat şeful statului turc la un miting la Ankara, acuzându-l pe liderul israelian că a ”masacrat copii palestinieni”.

Benjamin Netanyahu a catalogat drept o ”glumă” din partea Turciei, care l-a acuzat de rasism şi l-a catalogat pe Erdogan drept un ”dictator”.

Un purtător de cuvânt al preşedintelui turc, Ibrahim Kalin, a denunţat marţi ”rasismul flagrant” manifestat, în opinia sa, de premierul israelian în exerciţiu.

Netanyahu, aflat în plină campanie electorală, a declarat duminică faptul că Israelul nu este statul-naţiune ”al tuturor cetăţenilor săi”, ci ”numai al poporului evreu”, aşadar nu este şi al importantei comunităţi arabe şi musulmane.

”Erdogan, dictatorul turc, atacă democraţia israeliană, în timp ce închisorile îi sunt pline de jurnalişti şi judecători turci. Ce glumă!”, a spus Netanyahu într-un mesaj difuzat de către serviciile sale, în noaptea de marţi spre miercuri, potrivit News.ro.

Netanyahu a reacţionat duminică, în urma unor declaraţii ale actriţei şi maechinului israelian Rotem Sela, care şi-a exprimat indignarea pe reţele de socializare faţă de poziţii ale Guvernului acestuia de dreapta cu privire la minoritatea arabă, care reprezintă 17,5% din populaţia israeliană.

Rotem Sela, atacată dur pe reţele de socializare, a primit după aceea simpatia altei actriţe israeliene, Gal Gadot, interpreta blockbusterului ”Wonder Woman”. ”Nu există vreun cetăţean de mâna a doua în Israel”, a declarat Benjamin Netanyahu, în noaptea de marţi spre miercuri.

Israelul este o democraţie în care toţi israelienii, inclusiv cei aproape două milioane de arabi, se bucură de egalitatea drepturilor individuale”, a adăugat el.

Însă Israelul este de asemenea singurul şi unicul stat evreu”, cu steaua lui David pe drapelul său, ebraica drept limbă oficială şi dreptul tuturor evreilor din lume de a veni să trăiască în Israel, a insistat Netanyahu. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO