Război propagandistic între jihadiști. Clipul difuzat de Al-Qaeda pentru a umili ISIS

Dată publicare: 16-08-2019 16:00
Dată actualizare: 16-08-2019 16:06


Război propagandistic între jihadiști. Clipul difuzat de Al-Qaeda pentru a umili ISIS

Un organ de propagandă al Al-Qaeda a difuzat o înregistrare pentru a umili un grup din Yemen afiliat Statului Islamic, în ceea ce pare a fi continuarea confruntării deschise dintre cele două grupări jihadiste.

Clipul, difuzat săptămâna aceasta de către Hidayah Media Production, îi prezintă pe mai mulți recruți încercând să jure credință „califatului” ISIS. Numai că unul dintre ei se poticnește, începe să se bâlbâie și scoate o foaie de pe care începe să citească. În două rânduri, discursul lui e întrerupt de ciripitul păsărilor. Un alt recrut se amuză de situație, notează Business Insider.

Totul era doar o repetiție pentru adevăratul moment în care aceștia urmau să jure credință Statului Islamic, moment ce urma să fie filmat și difuzat, prin urmare trebuia să arate cât mai „bine”.

Când au fost filmate aceste scene, în 2017, ISIS ocupa teritorii în Irak și Siria, iar membrii grupării încercau să atragă cât mai mulți adepți.

Înregistrarea se poate să fi fost descoperită de militanții Al-Qaeda în timp ce ocupau o tabără ISIS din Yemen, la începutul acestei veri, a susținut Elisabeth Kendall, cercetător la Universitatea Oxford, citată de Business Insider.

Stat Islamic și Al-Qaeda sunt două grupări jihadiste rivale și nu e prima data când se folosesc de media de propagandă pentru a se umili una pe alta. Acum, ele își dispută mai multe teritorii în Yemen.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Business Insider


VIDEO PROTVPLUS.RO