Rata mare a divorturilor, un indicator de redresare economica
Vesti bune despre economia americana vin din cele mai neasteptate locuri. Greu de crezut, dar un indicator de redresare economica e rata mare a divorturilor.
Devalorizarea caselor i-a determinat pe americani sa ramana impreuna, ca sa nu iasa in pierdere atunci cand vand proprietatile comune. Dar acum semneaza acte de vanzare si divort in acelasi timp.
Nancy si David au decis sa mearga fiecare pe drumul lui in urma cu aproape patru ani. Dar cand sa-si vanda casa din Denver si sa imparta banii, s-au razgandit pentru ca n-ar fi luat mai nimic pe ea. Asa ca au continuat sa locuiasca impreuna, vazandu-si fiecare de viata lui.
"E ciudat sa dai peste fostul sot dimineata la prima oara, cand nici nu te-ai dezmeticit bine", spune Nancy Partridge.
Au inghitit in sec si au suportat. Si nu sunt singurii. Asociatia Americana a Avocatilor spune ca numarul divorturilor a scazut cativa ani la rand si abia acum da semne de crestere.
Piata imobiliara a determinat si alte schimbari. Fostii soti nu se mai lupta prin tribunale pentru case, mai ales daca sunt luate cu credite. Dimpotriva, castigatori sunt considerati cei care nu raman cu ipoteca.
"Daca ai parasit domiciliul conjugal si creditul nu e pe numele tau, esti castigator", sustine Sandy T. Fox, avocat specializat in divorturi.
De castigat au avut pana la urma si Nancy si David. Pretul casei lor n-a crescut, dar traiul in comun i-a apropiat din nou.
Cititi si:
S-a descoperit locul unde a inceput viata pe planeta Pamant. FOTO
Visul soferilor. Singurul drum din lume unde este ilegal sa porti centura