Rasturnare de situatie in cazul celor doi evadati dintr-o inchisoare de maxima securitate din SUA. Cine i-ar fi ajutat

13-06-2015 16:39


evadati - cnn

Rastunare de situatie in cazul celor doi condamnati pentru crima care au evadat din inchisoarea de maxima securitate din Dannemora (New York) pe 6 iunie.

David Sweat si Richard Matt sunt in continuare cautati de forte impresionante de politie. Cei doi barbati se afla pe fuga din 6 iunie dupa ce au reusit o evadare ca-n filme - primul incident de acest fel in 150 de ani, in penitenciarul Clinton Correctional Facility din localitatea Dannemora

Intre timp autoritatile americane au retinut o angajata a inchisorii, Joyce Mitchell, sub acuzatia ca i-ar fi ajutat pe cei doi barbati sa fuga. Mitchel, o croitoreasa, le-ar fi pus la dispozitie barbatilor uneltele necesare pentru a taia pereti si tevi de otel.

"Acuzata a adus in mod intentionat condamnatilor unelte precum panze de fierastrau, dalta, surubelnite si cleste"
au declarat procurorii. Femeia s-a declarat nevinovata, insa in caz ca se va dovedi ca i-a ajutat pe condamnati risca pana la 8 ani de inchisoare, relateaza CNN.

Presa internationala a scris zilele trecute ca cei doi barbati cautati de aproape o saptamana, nu au aparasit SUA, asa cum se specula, ci s-ar ascunde in statul vecin - Vermont.

Cei doi puscariasi au taiat o bucata din celula de otel in care se aflau. Au stiut exact unde sa taie pentru ca prin respectivul orificiu au ajuns direct in tunelurile inchisorii prin care s-au strecurat apoi dincolo de zidurile acesteia. Evadatii le-au lasat gardienilor si un biletel in care le-au urat ”o zi buna” si au desenat o fata zambitoare.

Autoritatile americane au avertizat localnicii ca cei doi sunt criminali cu sange rece, gata sa ucida pentru a-si salva pielea. Richard Matt (48 de ani) a fost condamnat pentru omucidere, rapire si talharie, dupa ce a omorat in bataie un barbat, in 1997. David Sweat (34 de ani) a fost condamnat pentru crima cu premeditare dupa uciderea ajutorului de serif Kevin Tarsia, în 2002.
 

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO