Mărturia unui cuplu din „autobuzul groazei” din Madeira. Gestul care i-a salvat

18-04-2019 19:18


Portugalia a decretat trei zile de doliu, după ce 29 de turişti germani - 11 bărbaţi şi 18 femei - au pierit într-un accident teribil, în insula portugheză Madeira.

Se aflau în vacanţă și călătoreau cu un autocar, pe un drum îngust. Autovehiculul a părăsit şoseaua, s-a rostogolit și s-a lovit de o casă. Alţi 27 de oameni, 25 de turişti şi doi localnici, au fost răniţi

Accidentul s-a produs la intrare în localitatea Canico, din sud-estul insulei Madeira. Autocarul care transporta 55 de turişti germani a părăsit şoseaua într-o curbă îngustă, s-a rostogolit de mai multe ori pe o pantă abruptă şi s-a oprit într-o casă. Impactul a fost devastator. Acoperişul autocarului s-a desprins lăsând la vedere scaunele.

Doi soţi au scăpat cu răni minore, spun ei, fiindcă au purtat centura de siguranţă.

„Oameni masivi zburat precum o coală de hârtie prin autocar şi au fost proiectaţi în afară. Noi aveam centurile cuplate. Am făcut ca în avion, ne-am ferit capul şi ne-am ghemuit, ca bebeluşii."

„Ni s-a părut că şoferul a pierdut controlul asupra volanului. Autocarul mergea tot mai repede, după care a ieşit de pe şosea."

Cei care au scăpat cu viaţă au fost transportaţi la spitalul din Funchal, capitala insulei. Pe lângă turiştii germani, între răniţi se află şoferul şi ghidul, amândoi cetăţeni portughezi.

Precizările autorităților

 

Miguel Reis, medic: „Victimele au vârstă între 40 şi 60 de ani. Aş vrea să transmit încă o dată că niciun copilul nu a fost adus la spitalul nostru."

Preşedintele Portugaliei a venit, în cursul nopții, la locul tragediei, iar premierul portughez i-a transmis condoleanțe cancelarului Angela Merkel.

Autorităţile locale au anunţat că e prea devreme să se discute despre cauzele accidentului. Din spusele lor, autocarul cu şase vechime, închiriat de o agenţie de turism, îndeplinea standardele de siguranţă. Iar şoferul avea experienţă.

Cunoscută drept „insula florilor" sau „perla Atlanticului", insula Madeira, atrage în fiecare an sute de mii de turişti, inclusiv numeroşi europeni, pentru peisajul său vulcanic şi climatul blând.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO