Rahm Emanuel, noul primar al orasului Chicago, este de origine romana

Ultima actualizare: 28-10-2012 14:27
Rahm Emanuel

Rahm Emanuel, fost consilier al presedintelui Barack Obama, este de cateva zile noul primar al orasului Chicago. Dupa ce a aflat rezultatele, el a tinut un mic discurs in care a adus vorba si despre originile sale din Romania.

"Pentru mine, Rahm Emanuel, nepotul lui Herman Smulivitz, care a venit in acest oras in 1917, de la granita ruso-romana, pe cand avea 13 ani, pentru a scapa de pogromuri, si fiul lui Benjamin Emanuel, care a venit aici in 1959 din Israel pentru a incepe o cariera medicala, este o mare realizare personala." - The New York Times.

Acesta este un fragment din discursul lui Rahm Emanuel, la aflarea vestii ca a castigat alegerile pentru primaria orasului Chicago.

Fostul secretar general al Casei Albe a mai vorbit de originile sale romane si la sfarsitul anului trecut, in timp ce se afla in campanie electorala pentru alegerile din Chicago.

Intr-un interviu acordat publicatiei locale Windy City Times, citat de Mediafax, Emanuel a declarat ca bunicul sau a emigrat in Statele Unite din Rusia si Romania, in 1917.

"Bunicul meu a venit in oras in 1917, a emigrat din Rusia si Romania. Unchiul meu este ofiter de politie, iar tatal meu a emigrat in 1959 in Chicago, pentru a practica medicina, impreuna cu mama. Intreaga mea familie a fost aici", a explicat el.

Rahm Emanuel este supranumit "Rambo", dupa numele personajului cinematografic interpretat de Sylvester Stallone, pentru taria cu care isi infrunta adversarii politici.

Fost secretar general al Casei Albe, el si-a anuntat plecarea din administratia lui Barack Obama in octombrie 2010, pentru a candida la functia de primar al orasului Chicago.

De altfel, in aceasta campanie electorala Emanuel a fost sustinut atat de presedintele SUA, cat si de fostul sef de stat Bill Clinton.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO