Statele Unite au testat cu succes noile rachete ce vor fi instalate şi la Deveselu

Ultima actualizare: 17-11-2020 23:22
Cum functioneaza scutul de la Deveselu si cat de e...
Primul test al scutului de la Deveselu a avut loc ...
Putin se teme că americanii vor lansa un atac cu ...

Un test al sistemului american de apărare antirachetă a fost efectuat cu succes luni, când o rachetă balistică intercontinentală a fost interceptată.

Racheta lansată pentru test a fost depistată și distrusă de o altă rachetă, SM-3 Block IIA, lansată de pe o navă de război a marinei americane, și detonată în aer.

Noua capacitate va întări sistemul de apărare antirachetă împotriva potențialelor amenințări cu rachete care provin din țări precum Coreea de Nord, relatează CNN.

Dacă toate testele se vor încheia cu succes, asemenea rachete defensive se vor regăsi rapid în bazele americane din lume, precum cea de la Deveselu. De mai mult timp se preconizează ca acest model de rachetă să fie instalat şi la baza din România, care în prezent este dotată cu o variantă mai veche, SM-3 Block IB. Până acum, însă, testele noi generaţii de rachete SM-3 nu se încheiaseră cu succes.

Militarii americani de la bordul USS John Finn „au interceptat și au distrus o țintă-rachetă balistică intercontinentală (ICBM) care poate reprezenta o amenințare, folosind interceptorul blocului IIA Standard Missile-3 (SM-3), al navei de război, în timpul unei demonstrații de test în aer, la nord-est de Hawaii", a precizat agenția de apărare antirachetă într-un comunicat, arată sursa citată.

Racheta de test a fost lansată din zona atolului Kwajalein din Insulele Marshall, înainte de a fi interceptat în nord-estul statului Hawaii.

Teste similare au mai dus la interceptări ale unor rachete lansate din Alaska și California.

Oficiali ai armatei americane au afirmat că noile capacități de apărare dezvoltate pe nave de război se vor adăuga la sistemele existente de apărare antirachetă.

„Departamentul de Apărare cercetează posibilitatea măririi sistemului de apărare la sol, prin folosirea unor senzori și sisteme de arme suplimentare, pentru protecție în cazul unor evoluții neașteptate ale amenințării cu rachete", a declarat directorul Agenției de apărare împotriva rachetelor, viceamiralul Jon Hill.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO