Putin trimite corporatiștii la război. Companiile din Moscova, somate să furnizeze liste cu bărbații eligibili pentru armată

vladimir putin serghei soigu lumanari
Imago

Vladimir Putin vrea să trimită la război până și pe corporatiștii din capitala Rusiei, unde companiile au fost obligate să furnizeze armatei listele cu angajații bărbați eligibili pentru a fi încorporați.

Comisariatele militare din regiunea Moscovei au început să trimită întreprinderilor scrisori prin care le cer furnizarea de liste cu angajații lor bărbați eligibili pentru serviciul de rezervă, scrie publicația independentă The Moscow Times.

Sursa citată precizează că Armata rusă cheamă acum un număr mai mare decât normal de rezerviști pentru exercițiile anuale de antrenament în cel puțin o regiune a țării, după cum reiese din datele prezentate manageri superiori ai mai multor companii din regiunea Moscovei.

Experții spun că solicitările de instruire în masă ar putea fi un efort de a compensa recrutarea slabă de voluntari sau un pas către o ofensivă majoră în Ucraina, în vreme ce Rusia încearcă să valorifice deficitul tot mai mare de muniții și oameni al Kievului.

Listele solicitate companiilor din Moscova de către Armata rusă trebuie să conțină informații detaliate: numele și prenumele, data și locul nașterii, condiția fizică, specialitatea militară, gradul militar, funcția în companie și o adresă și un număr de telefon, a declarat un oficial al unui comisariat militar pentru The Moscow Times sub condiția anonimatului, deoarece nu este autorizat să contacteze mass-media.

Citește și
Vladimir Putin și stalin
„Nu-l subestimați pe Putin. Este mai puternic decât era Stalin”. Avertismentul făcut de un fost ministru britanic al Apărării
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

"Scrisori sunt trimise tuturor organizațiilor înregistrate în regiunea Moscovei. Biroul nostru de înrolare militară ar trebui să adune toate persoanele apte de serviciul militar pentru taberele de antrenament, timp de câteva săptămâni, la mijlocul lunii iunie", a spus angajatul biroului de înrolare militară.

Marile companii din Moscova se tem că vor trebui să se închidă pur și simplu

Reprezentanții a patru mari companii din regiunea Moscovei au confirmat această informație pentru The Moscow Times.
Fiecare manager a spus că este îngrijorat de faptul că absența fie și temporară a unei părți semnificative a angajaților ar putea forța companiile să opereze la capacitate limitată sau chiar să-și oprească operațiunile.

"La întreprinderea mea, mai mult de 20% din personalul de 1.000 de oameni ar putea fi dus pentru serviciul militar. Cam atât se încadrează în criterii", a declarat directorul unei întreprinderi industriale din partea de nord-vest a regiunii Moscova.

El a spus că a primit o scrisoare de la centrul local de înrolare militară la sfârșitul lunii martie.

Pentru noi, acest lucru înseamnă potențial oprirea parțială a lucrărilor la toate siturile de producție, precum și imposibilitatea de a opera depozite și așa mai departe”, a spus managerul. „Și acest lucru este garantat să perturbe planurile noastre de producție”.

Managerii superiori ai altor trei întreprinderi și companii din regiunea de vest și nordul Moscovei au confirmat, de asemenea, că au primit solicitări de la birourile militare de înrolare pentru a furniza date detaliate despre angajații lor.

De asemenea, s-ar putea să fie nevoiți să suspendăm operațiunile pentru o perioadă”, a declarat pentru The Moscow Times un manager senior al companiei aflate la mai bine de 100 de kilometri de Moscova.

Acum încercăm să ne dăm seama cum va funcționa compania când bărbații vor pleca în taberele militare de antrenament”, a spus managerul, de asemenea sub rezerva anonimatului, deoarece nu era autorizat să vorbească cu presa.

Putin a semnat pe 1 martie și un decret pentru recrutarea rezerviștilor

Regiunea Moscova, cu o populație de aproximativ 8,5 milioane de locuitori, este a doua cea mai populată regiune a țării, după capitala însăși. Cote mai mari decât cele normale pentru taberele de antrenament ale rezerviștilor ar fi putut fi emise și în alte regiuni rusești, a declarat pentru Moscow Times o sursă apropiată Ministerului Apărării.

Rusia organizează în mod normal exerciții de antrenament pentru rezerviștii săi în fiecare an.

"Taberele de antrenament asigură recalificare într-o specialitate ocupaţională militară. Iar pentru armată, este o verificare de sistem pentru departamentul de organizare şi mobilizare al Statului Major", a declarat o sursă apropiată Ministerului Apărării, sub rezerva anonimatului.

Numărul de persoane chemate pentru taberele de antrenament poate varia în funcție de regiune, a adăugat sursa.

Președintele Vladimir Putin a semnat un decret privind recrutarea rezerviștilor pentru exerciții militare la 1 martie. Conform decretului, numărul de oameni pe care Ministerul Apărării îi va chema pentru antrenament – precum și momentul în care va avea loc antrenamentul – este clasificat.

Rusia și Ucraina sunt blocate de luni de zile într-un război de uzură. Dar având în vedere că Ucraina are lipsă de muniție din cauza ajutorului blocat al SUA, iar armata rusă a făcut progrese lente, dar constante în regiunea Donețk, armata lui Putin nu are nevoie de o creștere semnificativă a numărului.

Mobilizarea „parțială” a rezerviștilor pentru război de la Kremlin din septembrie 2022 este încă în vigoare din punct de vedere legal, deoarece decretul lui Putin nu a dat nicio dată de încheiere. Cu toate acestea, lansarea unei noi runde de mobilizare rămâne o mișcare extrem de nepopulară pentru Kremlin.

”Acum sunt chemați la antrenament și apoi ar putea merge la război”

Cu toate acestea, dacă Putin vrea să cucerească și mai multe teritorii ucrainene, armata va trebui să-și sporească semnificativ numărul, a declarat un expert militar rus pentru The Moscow Times.

Ofensiva militară în sine ar trebui, de asemenea, repetată și noi soldați ar trebui antrenați, a spus expertul, care a vorbit sub condiția anonimatului, deoarece nu are voie să vorbească cu presa străină.

Creșterea apelurilor pentru pregătirea militară semnalează că autoritățile doresc să ridice nivelul de pregătire de luptă și coeziunea rezerviștilor țării, precum și repetarea unei operațiuni militare, a declarat expertul militar israelian David Sharp pentru The Moscow Times.

Când oamenii sunt retrași de la serviciu și chemați mai mult decât în timp de pace, este un indiciu că șansele ca ei să fie recrutați sau mobilizați cresc”, a spus Sharp. „Acum sunt chemați la antrenament și apoi ar putea merge la război”.

Prin recrutarea voluntară și coercitivă a soldaților contractuali, armata rusă pare să fi fost capabilă să compenseze pierderile grele pe care le-a suferit în timp ce a oprit contraofensiva Ucrainei de anul trecut și apoi a lansat o ofensivă activă, a completat expertul.

"Dar acest flux nu este nelimitat și poate chiar să înceapă să scadă, în ciuda stimulentelor financiare crescute. Va trebui să fie înlocuit de cineva. Cu toate acestea, nu este o chestiune de urgență", a spus Sharp.

Alternativa, a spus Sharp, ar fi ca Moscova să fi decis că își poate atinge obiective mai ambițioase prin creșterea dramatică a numărului militarilor înrolați.

Mai ales dacă Ucraina întâmpină dificultăți în a obține ajutor de la aliații săi, atunci acești rezerviști ar putea fi necesari. Cu toate acestea, ei sunt cel mai puțin probabil să fie potriviți pentru o operațiune ofensivă împotriva unui inamic bine stabilit și cu experiență”.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Istoricul Armand Goșu: “Vladimir Putin va ataca un stat NATO. V-o dau în scris. Nu mâine, nu poimâine, dar se va întâmpla”
Istoricul Armand Goșu: “Vladimir Putin va ataca un stat NATO. V-o dau în scris. Nu mâine, nu poimâine, dar se va întâmpla”

Vladimir Putin va ataca cu siguranță un stat NATO, cel mai probabil printr-o ofensivă de tip hibrid, mizând pe disensiunile din rândul Aliaților, care ar ezita să intervină în baza articolul 5 din Tratat.

„Nu-l subestimați pe Putin. Este mai puternic decât era Stalin”. Avertismentul făcut de un fost ministru britanic al Apărării
„Nu-l subestimați pe Putin. Este mai puternic decât era Stalin”. Avertismentul făcut de un fost ministru britanic al Apărării

Occidentul este în negare în ceea ce-l privește pe Vladimir Putin, susține un oficial britanic care avertizează că președintele rus nu trebuie subestimat, el fiind chiar „mai puternic decât era Stalin”.

Vladimir Putin a ordonat guvernului să ducă Rusia în primele 4 economii ale lumii. Ce termen a dat
Vladimir Putin a ordonat guvernului să ducă Rusia în primele 4 economii ale lumii. Ce termen a dat

Dictatorul Vladimir Putin a ordonat guvernului să ducă până în anul 2030 Rusia în primele 4 cele mai mari economii ale lumii în ceea ce privește puterea de cumpărare.

Vladimir Putin trimite la război încă 150.000 de ruși. Anunțul oficial al Kremlinului
Vladimir Putin trimite la război încă 150.000 de ruși. Anunțul oficial al Kremlinului

Dictatorul Vladimir Putin a semnat un decret privind serviciul militar din Rusia, potrivit căruia 150.000 de ruși vor fi recrutați până pe 15 iulie 2024.

Soțiile soldaților ruși trimiși la război: victoria lui Putin la prezidențiale, un ”scuipat în față”
Soțiile soldaților ruși trimiși la război: victoria lui Putin la prezidențiale, un ”scuipat în față”

Soțiile soldaților ruși mobilizați care militează pentru întoarcerea lor din Ucraina au declarat luni că victoria lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din 15-17 martie reprezintă un „scuipat în față”.

 

Recomandări
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat, luni, 29 aprilie, lista candidaturilor rămase definitive pentru alegerile europarlamentare din 2024.

Atac sângeros în apropierea unei stații de metrou din Londra. Un individ a lovit cu maceta mai multe persoane
Atac sângeros în apropierea unei stații de metrou din Londra. Un individ a lovit cu maceta mai multe persoane

Atac sângeros în apropierea unei stații de metrou din Londra. Mai multe persoane au fost lovite cu o macetă de un individ furios.  

Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO
Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO

Bilanţul atacului rus cu rachetă în Odesa a crescut marţi la cinci morţi, în urma unui deces la spital, anunţă oficiali, iar dintre cele 28 de persoane rănite în atacul de luni, 23 erau spitalizate în continuare, unele în stare gravă.