Putin, discuție cu Erdogan despre situația din Israel. Ce i-a spus liderul de la Kremlin omologului său

erdogan si putin
Getty

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis marţi omologului său turc Recep Tayyip Erdogan ”îngrijorarea” faţă de o ”creştere catastrofală” a numărului victimelor civile în Israel şi în Fâşia Gaza, relatează AFP.

„Accentul s-a pus asupra puternicei agravări a situaţiei în zona conflictului israeliano-palestinian, a anunţat Kremlinul într-un comunicat în urma unei convorbiri la telefon între cei doi preşedinţi.

„O îngrijorare profundă a fost exprimată faţă de escaladarea continuă a violenţei şi faţă de creşterea catastrofală a numărului victimelor civile”, anunţă Kremlinul.

Articol recomandat de sport.ro
Presa internațională a căzut în capcana FCSB! Spaniolii, singurii care n-au luat plasă: „Nu au marcă, nume și palmares!”
Presa internațională a căzut în capcana FCSB! Spaniolii, singurii care n-au luat plasă: „Nu au marcă, nume și palmares!”
Articolul face parte din:

Gaza a rămas fără electricitate. În Guvernul din Israel s-a format un Cabinet de Război

hamas
Bilanţul victimelor Hamas din Israel a ajuns la 1.200 de morţi. Alte 2.800 de persoane au fost rănite

Bilanţul tragic al ofensivei mişcării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului a urcat la peste 1.000 de morţi.  

israel atac
Atacul Hamas împotriva Israelului, catalogat drept „o sălbăticie nemaivăzută de la Holocaust”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat, marţi seară, în cursul unei discuţii telefonice cu preşedintele american, Joe Biden, că atacul Hamas asupra Israelului a fost "de o sălbăticie nemaivăzută de la Holocaust".

Joe Biden
Joe Biden: Israelul are dreptul şi datoria să riposteze. Brutalitatea Hamasului ne aminteşte de Daesh

Preşedintele american, Joe Biden, deplânge marţi seara, într-o conferinţă de presă, la Casa Albă, faptul că ”1.000 de civili au fost masacraţi în Israel”, relatează AFP.

Israel, rachete, scut
Israelul a fost atacat cu obuze din Siria. Armata israeliană a început imediat să riposteze

Mai multe obuze au fost lansate de pe teritoriul Siriei spre Israel, a anunțat, marți seara, armata israeliană, într-un mesaj postat pe contul oficial de pe X, fosta Twitter.

hamas
Un cetăţean al Republicii Moldova a murit în urma ofensivei organizaţiei palestiniene Hamas în Israel

Un cetăţean al Republicii Moldova a murit în urma ofensivei organizaţiei palestiniene Hamas în Israel, a anunţat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

Khaled Meshaal
Khaled Meshaal, fostul şef al Hamas, apel la „vecini” să se alăture războiului împotriva Israelului

Fostul şef al Hamas, Khaled Meshaal, a lansat, vineri, un apel la proteste în întreaga lume musulmană în sprijinul palestinienilor şi a cerut populaţiei din ţările vecine să se alăture luptei împotriva Israelului.

 

Kibbutz
„Un masacru”. 40 de bebeluşi şi copii, uciși de Hamas într-un kibbutz. Unii dintre ei au fost decapitaţi în fața părinților

Teroriştii Hamas au masacrat cel puţin 40 de bebeluşi şi copii, decapitându-i pe unii dintre ei, într-un kibbutz din apropiere de frontiera cu Fâşia Gaza.

Shani Louk
Răsturnare de situație în cazul tinerei plimbate pe bancheta din spate a unei camionete Hamas. Ce spune mama fetei

Mama lui Shani Louk, artista al cărei trup a fost plimbat pe bancheta din spate a unei camionete Hamas, susține că i s-a transmis că fiica ei este încă în viață.

 

 

fasia gaza, atac israel
Israelul a dezlănțuit iadul în Gaza. Sute de rachete au căzut peste țintele Hamas | VIDEO

Forţele aeriene israeliene, care au vizat în cursul nopţii sute de ţinte în Fâşia Gaza, susţin că au "distrus un sistem avansat de detectare dezvoltat de Hamas, care era folosit pentru a detecta aeronavele".

Klaus Iohannis
Iohannis: Acest atac terorist asupra Israeului e evident în sprijinul Rusiei. Vom afla cine a stat în spatele acestui atac

Preşedintele Klaus Iohannis este de părere că atacul terorist din Israel este ”evident în sprijinul Rusiei” și că ”în plan global vor exista anumite schimbări de abordări”, după declanșarea acestui război în Orientul Mijlociu.  

Marcel Ciolacu
Premierul face apel la români să îşi amâne pelerinajele. Ciolacu: Am o rugăminte - să înţelegem că în Israel este război

Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a făcut apel la cetăţenii români să îşi amâne pelerinajele în Israel, amintind de recentele atacuri teroriste din acest stat.

Citește și...
Comandantul-şef al armatei ucrainene: Situaţia de pe front s-a
Comandantul-şef al armatei ucrainene: Situaţia de pe front s-a "deteriorat". Forţele Kievului se retrag din mai multe zone

Comandantul-şef al forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a indicat, duminică, în social media, că situaţia de pe front s-a "deteriorat" şi trupele ruse au înregistrat "succese tactice" în mai multe zone, relatează AFP şi Reuters.

"Luați decizia acum!". Noi proteste față de Benjamin Netanyahu în Israel. Mai multe persoane au fost arestate

Cel puțin 7 israelieni au fost arestați la noi proteste organizate în Tel Aviv și Ierusalim. Zeci de mii de oameni au cerut demisia guvernului și un armistițiu în Gaza pentru a putea fi salvați ostaticii luați de Hamas.

Un cadavru a fost descoperit în apropierea unei insule grecești. Incidentul tragic care a avut loc pe mare
Un cadavru a fost descoperit în apropierea unei insule grecești. Incidentul tragic care a avut loc pe mare

Cadavrul unui bărbat despre care se presupune că s-a înecat în naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi a fost descoperit duminică în apropierea insulei Samos, au anunţat gărzile de coastă din Grecia.

Recomandări
Industria înfloritoare care a fost distrusă în România. Implicația „reginei serelor”, o femeie cu conexiuni politice
Industria înfloritoare care a fost distrusă în România. Implicația „reginei serelor”, o femeie cu conexiuni politice

„De unde sunt florile?”, partea I. Când creştinii ortodocși celebrează Floriile, vorbim despre o industrie înfloritoare - vânzarea plantelor verzi şi florilor în România.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Surse: PSD încearcă în continuare să-l convingă pe Piedone să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei
Surse: PSD încearcă în continuare să-l convingă pe Piedone să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei

Gabriela Firea s-a înscris oficial în cursa pentru primăria generală. A fost opțiunea doi a partidului, după ce social-democrații și liberalii s-au convins că nu au șanse cu un candidat comun.