Putin a dezvăluit de ce nu renunță Phenianul la programul nuclear: ”Este o invitație la cimitir”


Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Joi 07 Septembrie 2017 14:06
Categorie: Stiri externe
vladimir putin

Vladimir Putin a declarat că speră că nu va exista un conflict în care să se folosească arme de distrugere în masă în nord estul Asiei.

”Sperăm ca nu se va ajunge la un conflict în care să se folosească arme de distrugere în masă” a spus Putin în cadrul Forumului Economic Oriental de la Vladivostok, oraș situat în estul Federației Ruse.

Putin a adăugat că Phenianul nu va renunța la programul său nuclear și balistic întrucât îl consideră singurul său mijloc de autoapărare: ”Este imposibil să îi descurajezi.”

Vladimir Putin a subliniat că Phenianului i-a fost oferită perspectiva ridicării sancțiunilor internaționale, ca stimulent pentru a-și îngheța programele de înarmare, dar că, în opinia părții nord-coreene, riscurile la adresa securității sunt mai importante decât beneficiile economice.

”Le spunem că nu vom impune sancțiuni, ceea ce înseamnă 'veți trăi mai bine, veți avea hrană mai bună și mai gustoasă pe masă, vă veți îmbrăca mai bine', dar următorul pas, în opinia lor, este o invitație la cimitir. Și nu vor fi niciodată de acord cu asta”, a mai spus Vladimir Putin.
 

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO