Protest cu pietre, sticle incendiare si insemne naziste. 25.000 de greci in strada. VIDEO

Ultima actualizare: 12-10-2012 06:58
Proteste Grecia 09.10.2012...
Protest cu pietre, sticle incendiare si insemne na...

Violente sporadice au izbucnit marti, in centrul Atenei, unde mii de persoane s-au adunat pentru a protesta fata de masurile de austeritate, in timpul vizitei cancelarului german Angela Merkel.

Conform agentiei Reuters, mii de persoane au ignorat interdictiile autoritatilor si s-au adunat sa protesteze in Piata Syntagma din centrul Atenei.

Doi protestatari poarta uniforme ale armatei germane si un steag cu svastica, efectuand salutul nazist.

In cursul protestelor, unii manifestanti au aruncat cu pietre, cu sticle incendiare si s-au luat la bataie cu agenti ai fortelor de ordine care au utilizat gaze lacrimogene.

Violentele intervin in timp ce Angela Merkel se afla la Palatul premierului grec.

Multi greci o considera pe Angela Merkel responsabila de masurile de austeritate impuse pentru acordarea creditelor de peste 200 de miliarde de euro necesare scoaterii Greciei din criza. 

25.000 de oameni in strada

Aproximativ 25.000 de oameni protesteaza la Atena, o manifestatie marcata de violente, informeaza AFP.

Aproximativ 6.000 de politisti au fost mobilizati in centrul Atenei, in special in zona Pietei Syntagma.

Cancelarul german, Angela Merkel, a sosit la ora 13.30 pe aeroportul din Atena, unde au fost luate masuri speciale de securitate pentru o vizita de cateva ore.

Premierul conservator Antonis Samaras a intampinat-o pe Angela Merkel la coborarea din avion.

Merkel saluta "eforturile" si "progresele" Greciei si doreste mentinerea tarii in zona euro 

Cancelarul german, Angela Merkel, a salutat, la Atena, "eforturile" si "progresele" realizate de Grecia, exprimand dorinta ca aceasta tara care se confrunta cu grave dificiltati financiare "sa ramana in zona euro", informeaza AFP.

"Vreau ca Grecia sa ramana in zona euro", a spus Merkel in cursul conferintei de presa organizata alaturi de premierul grec Antonis Samaras.

"Discutiile demonstreaza clar ca in acest moment se intregistreaza progrese. Sunt convinsa ca toate aceste masuri dificile merita efortul", a spus Merkel.

"Au fost realizate multe. Mai sunt multe de facut, iar Germania si Grecia vor colabora foarte strans; daca problemele nu vor fi rezolvate acum, se vor manifesta mai tarziu intr-un mod mult mai grav", a precizat cancelarul german.

"Stiu din experienta, dat fiind ca vin dintr-un stat estic, ca reformele sunt dificile", a adaugat Merkel.

La randul sau, premierul grec Antonis Samaras a anuntat ca Grecia este "hotarata sa isi mentina angajamentele" in privinta deficitului bugetar si reformelor structurale.

"I-am subliniat cancelarului ca poporul grec sufera, dar este hotarat sa ramana in zona euro", a adaugat Samaras.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO