Protest anti-restricții cu mii de oameni la Londra. 36 de arestări şi mai mulţi poliţişti răniţi

Dată publicare: 20-03-2021 22:06
Dată actualizare: 21-03-2021 08:37


Protest în Londra - 2

Mii de oameni au participat, sâmbătă, la o manifestaţie anti-restricţii la Londra, în contextul în care parlamentarii cer Guvernului să schimbe legea pentru a permite protestele paşnice.

Mulţimea a mărşăluit de la Hyde Park până la Westminster. Cel puţin 36 de persoane au fost arestate şi mai mulţi poliţişti răniţi. Majoritatea celor arestaţi au fost reţinuţi pentru încălcarea carantinei, a precizat Poliţia, transmite news.ro.

De la începutul lui ianuarie, locuitorii capitalei britanice şi din alte regiuni din Anglia au avut interdicţie să iasă din case, cu excepţia unui număr limitat de deplasări.

Scotland Yard a precizat că numărul persoanelor care au participat la protest a depăşit aşteptările.

 

Manifestaţia, care a început în Hyde Park, a continuat în centrul Londrei. După care, un grup de protestatari a revenit în parc de unde au lansat proiectile către poliţişti.

"Mai mulţi au fost răniţi ca urmare a acestor atacuri ţintite", a indicat, într-un comunicat, comisarul adjunct Laurence Taylor, care a coordonat operaţiunile de menţinere a ordinii. "Este total inacceptabil şi trist că agenţii care trebuie să aplice regulamentul, care a fost făcut să ne protejeze, să devină victime ale acestor atacuri", a adăugat el.

Conform regulilor actuale decise în contextul pandemiei, participarea la proteste este interzisă în Marea Britanie.

Protestele anti-lockdown au izbucnit în Anglia după ce săptămâna trecută oameni care participau la un priveghi au fost arestaţi.

Restricţiile anti-coronavirus sunt în vigoare în Anglia de la începutul lui ianuarie. În faţa unei ameliorări a situaţiei sanitare, premierul britanic Boris Johnson a promis să le relaxeze, iar stricta carantină ar trebui să fie ridicată la sfârşitul lunii.

Sursa: News.ro

Tags: londra, proteste,


VIDEO PROTVPLUS.RO