Propagandiștii ruși, supărați pe armata lui Putin: Să nu fie între Scila și Caribda, adică să se predea acum sau mai târziu
Atacul masiv lansat, marți, de ruși asupra Ucrainei a lăsat în frig şi fară curent electric 10 milioane de oameni. Au fost peste 100 de rachete și drone, potrivit unui oficial de la Kiev, în cel mai intens bombardament de la începutul războiului.
A fost țintită, din nou, infrastructura, iar populația știe deja că urmează și mai multe restricții în furnizarea de curent electric.
Potrivit Kievului, armata Moscovei a folosit în jur de 90 de rachete balistice și zeci de drone. Aproximativ 70 dintre proiectile au fost neutralizate de apărarea antiaeriană a Ucrainei. Celelalte, însă, au făcut prăpăd.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
În Kiev, rachetele au lovit două blocuri de locuințe. Explozii au fost și în Liov, Harkov, Nikolaev, Cernigău și Zaporojie. Ţinta a fost rețeaua electrică ucraineană. Zeci de localități au rămas în beznă.
Potrivit autorităților ucrainene, aproximativ 10 milioane de oameni au rămas fără curent electric în urma bombardamentelor de marți.
Joe Biden, președintele SUA: „E din ce în ce mai rău... Este incalificabil ce fac rușii chiar acum. Pe când liderii lumii sunt în Bali și caută soluții în direcția păcii, ei lovesc ținte civile, copii, o barbarie. Suntem alaturi de Ucraina și vom continua să sprijinim Ucraina atât timp cât Rusia își continua agresiunea”.
Șeful CIA, prins la Kiev de ploaia de rachete a Rusiei
Pe când rachetele se abăteau asupra Kievului, în sediul ambasadei americane se afla directorul CIA, Bill Burns, la a doua sa vizita în Ucraina în mai puțin de o lună. Marți, s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean şi cu omologii săi din serviciile de informaţii. Luni, Bill Burns a discutat, la Ankara, cu omologul său rus, Serghei Narîșkin. Oficial, nu despre negocieri de pace.
Între timp, la Moscova, nici măcar propagandiștii Kremlinului nu-și mai ascund confuzia și dezamăgirea în legătură cu situația de pe front.
Viktor Olevich, analist militar: „În aceste vremuri, Rusia are nevoie de o diplomație foarte talentată, foarte creativă, și de o utilizare la fel de creativă a armatei, acolo unde e necesar, ca să evite Scila și Caribda, Scila fiind capitularea, iar Caribda... Adică să ne predăm acum sau să fim forțați să ne predăm mai târziu”.