NATO și-a crescut producția de muniție. Eforturile făcute de cele 32 de state din Alianţă ar putea pune pe jar Kremlinul
Eforturile NATO de a-şi creşte drastic capacitatea de producţie de muniţie de artilerie progresează, a afirmat miercuri un oficial citat de dpa.
Potrivit oficialului de la sediul NATO din Bruxelles, cele 32 de state din Alianţă sunt pe cale să producă anul acesta două milioane de runde de muniţie de 155 milimetri. Este semnificativ mai mult decât în trecut şi este rezultatul unui viraj industrial impresionant, a afirmat oficialul citat, înainte de o reuniune a miniştrilor Apărării care are loc joi şi vineri.
În acelaşi timp, acesta a admis că nivelurile de producţie au rămas prea scăzute şi că muniţiile sunt încă mult prea scumpe.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
De exemplu, potrivit serviciilor de informaţii occidentale, Rusia poate produce anual circa 3 milioane de proiectile de artilerie, ceea ce îi creează un avantaj în războiul ei împotriva Ucrainei.
Industria apărării din ţările NATO nu a fost echipată să răspundă unei astfel de cereri, ceea ce complică furnizarea de ajutor militar pentru Ucraina.
Pentru a creşte eficienţa şi a reduce costurile, trebuie îmbunătăţită şi standardizarea. În acest scop, statele membre ale NATO vor să-l însărcineze pe noul secretar general, Mark Rutte, cu prezentarea de propuneri pentru modernizarea şi standardizarea producţiei de materiale militare la o reuniune a miniştrilor apărării prevăzută să aibă loc în februarie anul viitor.