Prințesa saudită Basmah Bint Saud a fost eliberată din închisoare după aproape 3 ani

Ultima actualizare: 09-01-2022 09:15
printesa saudita
Twitter

Prințesa saudită Basmah Bint Saud a fost eliberată din închisoare după aproape trei ani. Aceasta a fost închisă fără nicio acuzație.

Prințesa Basmah Bint, 57 de ani, a lansat un apel către Regele Salman și Prințul Moștenitor Mohammed bin Salman, în aprilie 2020, solicitând eliberarea din închisoare pe motive de sănătate, scrie lefigaro.fr.

„Basmah Bint Saud și fiica ei Suhud, reținute din martie 2019, au fost eliberate. În perioada detenției nu s-a formulat nicio acuzație la adresa ei”, a anunțat organizația ALQST pe Twitter.

Organizația a deplâns neglijența autorităților în ceea ce privește starea de sănătate a prințesei.

Basmah Bint Saud a fost arestată cu o lună înainte de plecarea sa în Elveția, țară unde trebuia să urmeze un tratament medical. Natura bolii de care suferă nu a fost niciodată dezvăluită.

Prințesa era cunoscută pentru că s-a arătat a fi în favoarea reformei și a denunțat abuzurile din Arabia Saudită.

Familia regală saudită a fost zguduită de mai multe scandaluri de la ascensiunea din 2017 a prințului moștenitor cunoscut drept MBS, care a devenit conducătorul de facto al monarhiei petroliere.

Cazul prințesei închise nu este unic. În martie 2020, garda regală i-a arestat pe fratele și pe nepotul regelui Salman, acuzați că au pus la cale o lovitură de stat împotriva lui MBS.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO