Primul roman care a ajuns in Anglia dupa ridicarea restrictiilor de munca castiga 250 de lire pe zi. De ce este nemultumit

02-01-2015 19:47

La un an de la ridicarea restrictiilor pentru romani pe piata muncii din Marea Britanie, ziaristii englezi l-au cautat pe primul conational sosit atunci in regat sa-si caute de lucru.

Dupa un an in Marea Britanie, Victor Spirescu primeste aproximativ 250 de lire sterline pentru o zi de munca pe santier. Dar nu e incantat de castig si spune ca e greu in Anglia. El critica si discursul xenofob al unor politicieni, care incurajeaza prejudecatile la adresa imigrantilor.

O adevarata isterie s-a dezlantuit anul trecut in presa britanica inainte de ridicarea restrictiilor pe piata muncii pentru romani si bulgari. La un an de la acest eveniment, peste un sfert de milion de romani si bulgari muncesc in Marea Britanie, cu 50.000 de mai multi decat inainte.

Victor Spirescu, roman din Marea Britanie: ''E in regula, dar am venit aici sa strang niste bani si ma intorc, nu vreau sa raman de tot aici. Nu-mi plac oamenii ca Nigel Farrange. Judeca un popor dupa ceea ce fac cativa oameni si nu e corect''.


VIDEO PROTVPLUS.RO