Primul interviu acordat de sotia lui "El Chapo". Aceasta se plange de conditiile din penitenciar: "Il tortureaza"

El Chapo

Sotia "lordului drogurilor", Joaquín “El Chapo” Guzmán, a vorbit pentru prima data de la evadarea si arestarea lui, despre conditiile in care este tinut acesta.

Sotia lui El Chapo, Emma Coronel, in varsta de 26 de ani, a marturisit ca sotul ei este un iubitor de familie si este hartuit pe nedrept de catre autoritatile mexicane. Mai mult, tanara sustine ca viata lui in pericol din cauza conditiilor extreme in care traieste in inchisoare, dupa ce a fost prins in ianuarie, conform The Guardian.

Intr-un interviu acordat postului de televiziune Telemundo, in care a declarat ca sotul ei "este torturat" in puscarie si are probleme cu inima, spunand ca se teme pentru viata lui.


Acesta este primul interviu oferit de Emma, de cand a devenit sotia lui Guzman, in urma cu 8 ani, si este a treia sotie pe care a avut-o traficantul de droguri. Cei doi s-au casatorit in 2007, cand ea avea 18 ani si el doar 47 de ani.

Coronel a aparut intr-un interviu al postului mexican Telemundo, luat de Anabel Hernández, jurnalist de investigatii care sustine ca a primit mai multe amenintari cu moartea de cand a inceput sa dezvaluie legaturile cartelului condus de Guzman si oficiali ai statului mexican, scriu cei de la The Guardian.

Citește și
El Chapo Guzman, Kate del Castillo
Mesajele dintre Kate del Castillo si El Chapo, facute publice. "De cand te-am vazut nu dorm prea mult. Sunt tulburata"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

In acest moment, Guzman este inchis in aceeasi puscarie de unde a evadat ultima oara, in "El Altipano". Dupa ce a fost prins pe 8 ianuarie de catre autoritati, acesta a fost inchis in detentie solitara. Aici, sustine sotia lui, este urmarit constant si pazit de paznici mascati si caini politisti.

"Vor sa il faca sa plateasca pentru ca a evadat. Ei spun ca nu vor sa il pedepseasca, dar bineinteles ca asta fac, de fapt. Nu il lasa sa doarma, sunt cu ochii pe el mereu, nu are intimitate nici cand se duce la baie", a povestit sotia lui."Esye ca orice alt om, nu l-am vazut niciodata facand un gest violent sau vorbind urat cu cineva".


Baronul drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman s-a intors in inchisoarea de maxima securitate din Altiplano de unde a evadat spectaculos in luna iulie, insa de aceasta data s-au luat masuri suplimentare de securitate. In primele sale nopti, narcotraficantul a fost mutat de 7 ori. De asemenea, coridoarele sunt patrulate de caini antrenati sa-i detecteze mirosul.


"El Chapo" este acuzat in SUA de spalare de bani, crima organizata si trafic de droguri. Mai mult, este acuzat ca impreuna cu cartelul pe care l-a condus, ar fi introdus in mod ilegal 800.000 de kg cocaina intre 2003 si 2014, in SUA si alte state.

Sotia, in schimb, il apara si spune ca imaginea lui este puternic distorsionata de catre autoritati, care vor sa il gaseasca drept tap ispasitor. Emma a declarat ca nu stie de afacerile lui cu drogurile. "Ei dau vina pe el pentru orice e rau in lumea asta. El Chapo nu este cel mai puternic traficant din lume, dar guvernul mexican vrea sa ii demonize imaginea pentru a ascunde alte lucruri grave care se petrec in tara asta".

Cine este Emma Coronel, a treia sotie a lui "El Chapo", cu 31 de ani mai tanara decat el

Emma Coronel s-a nascut in California si are dubla nationalitate, mexicana si americana. L-a 17 ani l-a cunoscut pe Guzman, cand era fugar, dupa ce a evadat prima data din inchisoare, in 2001. S-au casatorit un an mai tarziu, dupa ce a implinit 18 ani. Impreuna, au doua fetite gemene, in varsta de 4 ani. Dupa ce s-a casatorit, Emma a terminat liceul si a urmat cursuri universitare, cu specializarea in jurnalism.

 Cine este Joaquin "El Chapo" Guzman

Joaquín Archivaldo Guzmán Loera este o legenda in Mexic si nu numai. Chiar si data nasterii este invaluita in mister, existand doua variante: 25 decembrie 1954 sau 4 aprilie 1957. A ajuns in fruntea cartelului Sinaloa, organizatie criminala denumita dupa regiunea in care isi are originea. Este considerat "cel mai puternic traficant de droguri din lume" de catre autoritatile americane.

Guzman ar fi adunat din traficul de droguri o avere de peste un miliard de dolari si este al doilea cel mai bogat om din Mexic, dupa Carlos Slim - cel mai bogat om din lume. Ani la rand, Guzman a fost inclus de revista Forbes in topul celor mai puternici si influenti oameni din lume. Guzman a fost poreclit "El Chapo" (Piticul) din cauza inaltimii sale de 1,68 metri.

Evadarile lui "El Chapo"

Guzman a evadat in luna iulie dintr-o inchisoare aflata in Altiplano, la 90 de kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel de 1,5 kilometri, sapat de complicii sai, care ducea intr-o cladire aflata in constructie.“El Chapo” a mai evadat in 2001 dintr-o inchisoare de maxima securitate, ascuns intr-un cos cu lenjerie murdara.

Procuratura generala din Mexic oferise o recompensa de 60 de milioane de pesos (circa 3,8 milioane de dolari) pentru orice informatie despre locul unde s-ar putea ascunde baronul drogurilor. Suma oferita este dubla fata de cat s-a oferit la prima evadare a liderului cartelului Sinaloa.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Dezvaluirile lui Sean Penn despre interviul cu
Dezvaluirile lui Sean Penn despre interviul cu "El Chapo". Raspunsul actorului la intrebarea "Te temi pentru viata ta?"

Sean Penn a vorbit intr-un interviu despre calatoria secreta in Mexic, in care l-a intalnit pe Joaquin "El Chapo" Guzman.

Mesajele dintre Kate del Castillo si El Chapo, facute publice.
Mesajele dintre Kate del Castillo si El Chapo, facute publice. "De cand te-am vazut nu dorm prea mult. Sunt tulburata"

 "El Chapo" Guzman ii spunea "frumoaso" actritei mexicane Kate del Castillo, care "visa" sa se intalneasca cu el. Mesajele dintre cei doi, dezvaluite miercuri de presa mexicana, reflecta o relatie tandra, aproape amoroasa.

Imagini dramatice de la raidul in urma caruia a fost capturat
Imagini dramatice de la raidul in urma caruia a fost capturat "El Chapo". "Lordul drogurilor" a fost la pas sa scape din nou

Au aparut imagini dramatice de la raidul in urma caruia a fost capturat faimosul traficant mexican de droguri, supranumit ''El Chapo''.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.