Barbatul care a tras asupra opt persoane aparent la intamplare, omorand sase, intr-un mic oras din nordul Statelor Unite era angajat ca sofer la Uber, a informat duminica grupul american, citat de AFP.

"Am contactat politia pentru a face tot ce ne sta in putinta sa ajutam ancheta", a declarat Joe Sullivan, responsabil cu probleme de securitate la Uber, intr-un comunicat dat publicitatii, conform Agerpres.

Jason Brian Dalton, 45 de ani, este acuzat ca a omorat sase persoane sambata seara in trei atacuri armate. Victimele par "sa fie alese la intamplare", a mentionat Jeff Getting, procurorul din Kalamazoo, oras cu 76.000 de locuitori din statul Michigan (nord). Conform Metro, barbatul ar fi luat pasageri intre atacurile comise.

Uber a afirmat ca antecedentele suspectului au fost verificate inainte de a fi angajat pentru serviciul de taxi cu sofer.

La randul sau, procurorul a subliniat ca, potrivit primelor elemente ale anchetei, Jason Brian Dalton nu avea cazier judiciar.

Jason Brian Dalton a vizat mai intai o femeie care se afla cu cei trei copii ai sai in parcarea unei unui complex rezidential in jurul orelor 18.00 (23.00 GMT). Toti au supravietuit insa femeia este grav ranita.

Patru ore mai tarziu, acelasi individ a deschis focul asupra parkingului unui concesionar de automobile in sud-vestul orasului, omorand doi barbati, dintre care unul in varsta de 18 ani, cu o posibila legatura de rudenie intre ei, potrivit anchetatorilor.

El a tras, intre 10 si 15 minute mai tarziu, asupra unei alte parcari din fata unui restaurant, omorand patru femei si ranind grav o adolescenta care se afla cu ele.

In cele din urma, a fost arestat de politie fara sa opuna rezistenta la orele 00.40 (05.40 GMT), asupra lui gasindu-se un pistol semiautomat