Primele informații despre identitatea atacatorului din Melbourne. Momentul în care se luptă cu polițiștii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 09 Noiembrie 2018 11:59
Categorie: Stiri externe

Bărbatul care a înjunghiat mai multe persoane, în apropierea unul centru comercial din Melboune, înainte să fie împușcat de polițiști, a murit.

Bărbatul ar fi de origine somaleză s-ar fi aflat în atenția serviciilor de informații australiene, pentru legături cu teroriști. 

Bărbatul a provocat un accident cu mașina, pe strada Bourke din Melbourne, după care a incendiat-o. Apoi a înjunghiat trei persoane, dintre care una a murit.

Când au apărut polițiștii, acesta i-a atacat cu cuțitul, după care a fost împușcat în zona inimii.

Potrivit unui martor, bărbatul – a cărui identitate rămâne necunoscută – ar fi strigat „Allahu akbar”. Mai mult, el ar fi cunoscut e serviciile de informații din Australia, scrie Daily Mail.

Într-un filmuleț de la locul atacului se vede cum el încearcă să rănească mai mulți polițiști, în timp ce un trecător încearcă să îi distragă atenția, lovindu-l cu un coș de cumpărături. În cele din urmă, este împușcat.

Poliția a anunțat că acesta nu avea legături teroriste, dar presa relatează că el ar fi fost cunoscut Ageției de Informații din Australia, pentru legături cu extremiști din comunitatea nord-africană din Australia.

În urma acestui atac, două persoane au fost rănite, o a treia a murit.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO