Prima victorie in justitie pentru Kate. Revista Closer nu mai poate folosi pozele cu ducesa topless

Dată publicare: 18-09-2012 21:55
Dată actualizare: 03-11-2012 23:01


Printul William si sotia sa au castigat o prima batalie in justitie in cazul fotografiilor cu ducesa facand plaja aproape goala. Un tribunal francez i-a interzis revistei Closer sa le republice si sa le vanda altor publicatii.

Iar Parchetul francez a deschis o ancheta pentru incalcarea dreptului la intimitate in urma plangerii penale depuse de print. 

Daca pe Kate, gandul ca o lume intreaga o vede fara sutien a deranjat-o, localnicele din Insulele Solomon n-au avut deloc aceasta problema. Ea si printul s-au straduit cat au putut sa evite cu privirea sanii goi ai femeilor care i-au intampinat cu flori.

Iar odata ajunsi in Tuvalu, unul dintre cele mai mici state din lume, cuplul regal a avut parte de o alta surpriza: impodobiti cu ghirlande uriase de flori, au fost urcati pe un tron si purtati pe umeri prin multime.

Inapoi pe batranul continent, un tribunal francez a decis sa-i ''imbogateasca'' pe cei doi cu 5.000 de euro. Aceasta este suma despagubirilor pe care trebuie sa le plateasca revista Closer pentru publicarea fotografiilor cu ducesa facand plaja topless. Publicatia risca si o amenda de 100.000 de euro daca vinde fotografiile si cate 10.000 de euro pentru fiecare republicare. Tragand linie, Closer poate constata ca a scapat ieftin.

Cat despre publicatiile straine care au cumparat deja fotografiile, teoretic nu sunt obligate sa respecte decizia unui tribunal din alt stat. Directorul revistei italiene Chi subliniaza ca legea din tara sa permite oricui sa faca fotografii pe domeniul public. In plus, el afirma ca i-a adus chiar un serviciu de imagine ducesei.

In Irlanda, redactorul-sef al tabloidului Daily Star si-a pierdut slujba pentru ca a decis sa publice cotroversatele poze.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO