Prezentatoarele TV din Afganistan trebuie să îşi acopere faţa în timpul emisiei. Este un ordin al talibanilor, dar care a stârnit controverse în rândul crainicelor.  

După ce au preluat din nou puterea în august, talibanii au părut inițial că și-au moderat restricțiile, anunțând că nu mai există un cod vestimentar pentru femei.

Însă, în ultimele săptămâni, şi-au schimbat viziunea. Acum le cer localnicelor să iasă din casă doar atunci când este necesar şi să poarte haine din cap până în picioare, care să lase la vedere doar ochii.

Conducerea talibană a interzis, de asemenea, ca fetele să meargă la școală după clasa a șasea, încălcând promisiunile anterioare când susţineau că fetele de toate vârstele vor avea dreptul la educație.

Suntem musulmane, dar acest tip de hijab nu are o justificare islamică și nu face parte din cultura noastră. Este doar o cultură exterioară impusă asupra noastră, care ne obligă să purtăm o mască, iar acest lucru ne poate crea probleme în timp ce prezentăm ştirile.”, a spus o prezentatoare.