Preşedintelui Joe Biden i-a fost extirpată o leziune canceroasă a pielii, în februarie. Anunț de la Casa Albă

joe biden
Profimedia

Preşedintelui Biden i-a fost îndepărtată o mică leziune cutanată de pe piept, care s-a dovedit a fi ţesut canceros, în timpul examenului fizic de luna trecută.

"Nu mai este necesar niciun alt tratament", a anunţat, vineri, medicul de la Casa Albă, citat de presa americană.

Ţesutul a fost extirpat în timpul unei proceduri la Centrul Medical Militar Walter Reed National din Maryland, în data de 16 februarie, şi a fost trimis pentru biopsia obişnuită, a informat doctorul Kevin O'Connor într-o scrisoare publicată vineri de Casa Albă. Testele au confirmat că leziunea era un carcinom bazocelular, cea mai frecventă formă de cancer de piele, anunţă medicul, citat de News.ro.

"Toate ţesuturile canceroase au fost îndepărtate cu succes", a precizat O'Connor.

O'Connor a explicat că leziunile de carcinom bazocelular nu se răspândesc de obicei aşa cum se întâmplă cu unele cancere de piele mai grave, precum melanomul sau carcinomul cu celule scuamoase. El a mai spus că locul biopsiei s-a "vindecat frumos" şi că medicii vor continua să monitorizeze pielea preşedintelui.

Prima-doamnă Jill Biden a avut, de asemenea, unele leziuni pe piept şi pe faţă îndepărtate chirurgical, în luna ianuarie. Două dintre leziuni au fost confirmate ca fiind carcinom bazocelular, iar o alta a fost trimisă pentru teste suplimentare. O'Connor a spus, de asemenea, la momentul respectiv, că procedura a îndepărtat cu succes toate ţesuturile canceroase.

 

Numai în Statele Unite, se estimează că aproximativ 2 milioane de americani sunt diagnosticaţi cu carcinom bazocelular în fiecare an, potrivit Academiei Americane de Dermatologie, arată CBS News. Prin depistare şi tratament precoce, aproape toate carcinoamele bazocelulare pot fi îndepărtate cu succes şi fără complicaţii, potrivit Fundaţiei pentru Cancer de Piele. Însă fără un tratament prompt, tumora poate creşte, devenind mai periculoasă şi necesitând un tratament mai amplu.

Joe Biden a petrecut aproximativ trei ore la Walter Reed pentru vizita medicală de rutină de luna trecută, când a fost îndepărtată leziunea. O'Connor a declarat atunci că preşedintele în vârstă de 80 de ani rămâne "apt pentru serviciu" şi "îşi execută pe deplin toate responsabilităţile fără nicio restricţie".

Preşedintele nu a prezentat niciun simptom de "COVID lung" după ce a contractat coronavirusul vara trecută, iar fibrilaţia sa atrială rămâne stabilă, a spus O'Connor. Joe Biden continuă să ia medicamente pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge şi pentru a-şi gestiona colesterolul, potrivit medicului.

Citește și...
Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, a confirmat că va candida pentru un nou mandat
Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, a confirmat că va candida pentru un nou mandat

Preşedintele american Joe Biden, cel mai în vârstă şef de stat american în funcţie, a confirmat că intenţionează să-şi anunţe candidatura la un al doilea mandat în alegerile prezidenţiale din 2024, însă nu imediat, relatează AFP.  

Recomandări
Descinderi la Aeroportul Internațional Henri Coandă. DNA cercetează posibile infracțiuni de corupție
Descinderi la Aeroportul Internațional Henri Coandă. DNA cercetează posibile infracțiuni de corupție

Se face anchetă într-un dosar care vizează Compania Națională de Aeroporturi București și o firmă care gestionează mai multe spații comerciale din Aeroportul Otopeni.

România și Polonia vor face achiziții comune de tehnică militară. Este anunțul făcut de șefii guvernelor celor două țări
România și Polonia vor face achiziții comune de tehnică militară. Este anunțul făcut de șefii guvernelor celor două țări

România și Polonia vor face achiziții comune de tehnică militară, au anunțat șefii guvernelor celor două țări, reuniți la București. Elicoptere, muniție și sisteme de avertizare împotriva atacurilor aeriene ar putea fi pe lista de cumpărături.

Plafonarea preţurilor la RCA și Legile Educației, pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri
Plafonarea preţurilor la RCA și Legile Educației, pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri

Guvernul va discuta, în şedinţa de miercuri, proiectele de legi care vizează educaţia, dar şi plafonarea preţurilor la RCA.