Presedintele turc Recep Erdogan a anuntat ca va tine un discurs la funeraliile lui Muhammad Ali

Ultima actualizare: 10-06-2016 06:59

Nume importante si-au anuntat prezenta la funeraliile legendarului boxer Muhammad Ali. Presedintele Turciei si regele Abdullah al Iordaniei vor fi demnitarii straini care urmeaza sa spuna vineri cateva cuvinte de ramas bun.

In plus, sunt asteptati sa vorbeasca si fostul presedinte american Bill Clinton si actorul Billy Crystal.

Artistul John Legend i-a adus un omagiu lui Muhammad Ali, la o gala de premiere ce a avut loc la Los Angeles. La fel si topmodelul Gigi Hadid: "Sa te odihnesti in pace, Muhammad Ali. Campionule!"

Sicriul cu trupul neinsufletit al celui care isi spunea, inca de la inceputul carierei "The Greatest" ("Cel mai mare"), a fost dus cu un avion in orasul natal, Louisville.

Primarul de acolo a anuntat desfasurarea unui festival intitulat "Eu sunt Ali", in onoarea legendarului boxer. Vor avea loc activitati pentru copii si spectacole. In plus, va fi gratuita intrarea la muzeu si la centrul cultural inchinat faimosului sportiv.

Funeraliile vor avea loc vineri.

"Totul a primit binecuvantarea lui Muhammad Ali. Va fi ce si-a dorit el. A vrut o ceremonie funebra care sa-i reflecte viata. A fost campionul celor multi, asa ca si-a dorit ca asta sa se oglindeasca si in timpul ceremoniilor de adio", a declarat purtatorul de cuvant al familiei.

Cortegiul funerar va strabate strazile din Louisville pentru ca oamenii de rand sa aiba ocazia sa-si ia un ultim ramas bun.

Mii de persoane vor participa apoi la o ceremonie funebra, publica. Printre personalitatile care vor vorbi se numara fostul presedinte Bill Clinton, actorul Billy Crystal, presedintele turc Erdogan, dar si regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

Apoi, trupul fara viata va fi incinerat in cadrul unei ceremonii la care vor lua parte doar apropiatii.

In weekend, o familie de albine si-a facut aparitia intr-un copac de langa Centrul Ali, aproape de zidul pe care este scris unul dintre citatele memorabile ale Campionului: "Zboara ca un fluture, inteapa ca o albina!"

Muhammad Ali a murit vineri, la 74 de ani, in urma unui soc septic - spun medicii - pe fondul maladiei Parkinson, care il macina de multa vreme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO