Presedintele Trump a condamnat "scurgeri ilegale" dupa dezvaluirile din Washington Post legate de intalnirea Sessions-Kisliak


Ultimul update: Marti 25 Iulie 2017 06:52
Data publicarii: Sambata 22 Iulie 2017 19:30
Categorie: Stiri externe
trump putin getty

Donald Trump a condamnat sambata o serie de ”scurgeri ilegale de informatii”, dupa ce Washington Post a dezvaluit ca Jeff Sessions a discutat detalii ale campaniei republicane in timpul intalnirilor pe care le-a avut cu fostul ambasador rus.

 

”O noua scurgere de informatii de la Amazon Washington Post, de data aceasta impotriva Procurorului General Jeff Sessions. Aceste scurgeri ilegale trebuie sa se opreasca, asemenea lui Comey!”, a scris presedintele intr-un mesaj postat pe Twitter.

Washington Post este detinut de catre gigantul Amazon, al carui fondator a ajuns in repetate randuri in raza acuzatiilor lansate de presedintele de la Casa Alba.

La inceputul saptamanii, presedintele american a declarat intr-un interviu pentru New York Times ca regreta nominalizarea lui Jeff Sessions, acuzandu-l pe acesta ca s-a recuzat din ancheta legata de interferentele Rusiei in alegerile prezidentiale din Statele Unite si presupusele contacte dintre asociatii campaniei Trump si reprezentantii Kremlinului.

Jurnalistii Washington Post au precizat ca dezvaluirile ambasadorului rus despre cele doua conversatii purtate cu Sessions - care era atunci consilier pe politica externa al prezidentiabilului republican Donald Trump - au fost interceptate de catre agentiile de spionaj americane, care se ocupau cu monitorizarea comunicatiilor oficialilor rusi de rang inalt, atat in Statele Unite, cat si in timpul intoarcerii acestora in Rusia.

Sessions a dezmintit in repetate randuri ca a discutat cu oficialii rusi subiecte legate de campania Trump, sustinand ca s-a intalnit doar in capacitatea sa de senator cu Serghei Kisliak.

”Nu am avut niciodata intalniri cu agenti rusi sau intermediari rusi despre campania Trump”, a declarat in martie Sessions, atunci cand si-a anuntat decizia de a se recuza din orice problema care tine de ancheta FBI cu privire la interferentele ruse in campania prezidentiala si presupusele contacte dintre asociatii lui Trump si reprezentantii Kremlinului.

Insa, oficialii americani sustin ca aceasta declaratie este in contradictie cu dezvaluirile lui Kisliak despre cele doua intalniri pe care le-a avut cu Sessions in timpul campaniei republicane pentru Casa Alba.

Prima intalnire dintre cei doi a avut loc in aprilie 2016, inainte de un discurs major al miliardarului republican cu privire la politica sa externa, iar a doua a avut loc in iulie 2016, in marja Conventiei Nationale Republicane.

Aceasta discrepanta ar putea sa genereze noi probleme pentru Sessions intr-un moment in care pozitia sa pare sa fie din ce in ce mai slaba in administratia Trump.

De asemenea, presedintele american a transmis si alte mesaje neobisnuite pe Twitter, acuzand publicatia New York Times ca a dejucat o tentativa de asasinare a liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

Nu este clar despre ce a scris miliardarul republican, dar un general american s-a plans intr-o interventie pe Fox News ca un ziar national a dezvaluit in urma cu doi ani o strategie buna cu privire la liderul ISIS.

Presedintele Trump a sustinut ca are putere completa de amnistie, dupa ce presa americana a relatat ca aceasta ia in considerare posibilitatea de a-si amnistia rudele si consilierii implicati in scandalul cu privire la interferenetele Rusiei.
 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO