Presedintele PPE: Votul de suspendare, act fara scrupule, pentru implementarea autoritarismului

Ultima actualizare: 21-10-2012 02:39
Wilfried Martens

Presedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, a comentat suspendarea de vineri seara a presedintelui Traian Basescu.

Wilfried Martens sustine ca votul "fortat" de suspendare a presedintelui Traian Basescu este "un alt act politic lipsit de scrupule pentru implementarea galopanta a autoritarismului de catre premierul Victor Ponta si coalitia sa USL".

"Votul fortat de suspendare a presedintelui Basescu este un alt act politic lipsit de scrupule pentru implementarea galopanta a autoritarismului de catre premierul Victor Ponta si coalitia sa USL. In fapt, desi Curtea Constitutionala a declarat ieri (vineri, n.r.) ca presedintele Basescu nu a incalcat Constitutia, USL tot a procedat la vot. Actele arbitrare ale USL – inlocuirea Avocatului Poporului, a presedintilor ambelor Camere ale Parlamentului, si acum a presedintelui tarii – arata dispret total fata de statul de drept. Acei membri ai Parlamentului care au sustinut aceste actiuni abuzive impotriva statului roman, sau cei ce au permis desfasurarea lor, vor trebui sa dea socoteala electoratului lor la viitoarele alegeri parlamentare", a afirmat presedintele PPE.

El da asigurari ca institutiile UE si PPE nu vor permite ca Romania sa sa isi piarda valorile europene si sa alunece spre autoritarism.

"Inselatoriile de tipul plagiatului lui Ponta au afectat tranzitia spre democratie greu castigata de catre Romania. In orice caz, un lucru este cert: institutiile Uniunii Europene, PPE, si toti cei dedicati proiectului european si statului de drept nu vor permite ca Romania sa isi piarda valorile europene si sa alunece spre autoritarism. Intre timp, si in ciuda schimbarilor de ultim moment ale legii referendumului, facute cu dedicatie de catre USL, asteptam ca referendumul pentru presedintele Basescu sa fie organizat si desfasurat in concordanta cu principiile si normele democratice general acceptate. Inutil de mentionat, ca PPE va monitoriza fiecare pas al tuturor proceselor legate de referendum", a adaugat Martens.

Presedintele Traian Basescu a fost suspendat, vineri, de Parlament, cu 256 de voturi "pentru".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO