Presedintele Italiei condamna atacurile xenofobe si rasiste din tara sa

Dată publicare: 02-02-2009 00:00
Dată actualizare: 24-03-2012 06:38


Giorgio Napolitano

Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a condamnat luni atacurile rasiste si xenofobe din tara sa, calificandu-le drept un adevarat fenomen si nu ca pe evenimente izolate.


"Asistam la episoade reprobabile care de acum inainte nu mai sunt considerate acte izolate, ci simptome alarmante ale unor tendinte in crestere. De aceea, lansez un apel puternic catre structurile institutionale, culturale si educative pentru a opri orice act de xenofobie, rasism sau violenta", declarat Napolitano, citat de Mediafax

Duminica, un bar apartinand unei familii de romani a fost atacat cu un dispozitiv exploziv artizanal in suburbia romana Guidonia, unde pe 22 ianuarie a fost violata o tanara italianca de un grup de imigranti romani. 

Tot duminica, Cristian, un baiat roman de 15 ani, si doi prieteni de-ai sai au fost agrestati de adolescenti italieni, intr-o statie de autobuz din Roma. 

Vineri, magazinul unui roman a fost atacat cu o bomba artizanala. Se intampla tot in suburbia Guidonia si a vizat macelaria unui roman care nu are nicio legatura cu atacatorii aflati acum in arestul politiei.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO