Presa străină ar putea fi marcată ca munca unor „agenți străini”, în Rusia
Camera Inferioară a Parlamentului rus a aprobat miercuri o lege controversată care vizează agențiile străine de presă.
Camera Inferioară a Parlamentului rus a aprobat miercuri o lege care ar da Moscovei puterea de a forța presa străină să marcheze știrile pe care le furnizează rușilor ca pe o muncă a "agenților străini" și, de asemenea, să dezvăluie sursele de unde primesc finanțarea, scrie Reuters.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Legislația necesită aprobarea din partea Camerei Superioare a Parlamentului, care cel mai probabil o va obține săptămâna viitoare, iar pentru a fi adoptată este nevoie de semnătura președintelui Vladimir Putin.
Într-un semn că autoritățile intenționează să aplice în curând această legea, o sursă din cadrul Ministerului Justiției rus a anunțat miercuri trei surse media din S.U.A care ar putea fi afectate.
Sursa a declarat pentru Reuters că agențiile ruse au trimis notificări către Vocea Americii (VoA), o unitate rusă a Radio Europa-Liberă / Radio Libertatea (RFE / RL) numită Idel.Realias și Timul Curent, produsă de RFE / RL în colaborare cu VoA.
Joanna Levison, purtătoarea de cuvânt a RFE / RL din Praga, a declarat că nu cunoaște nicio astfel de notificare. VoA și Ministerul Justiției nu au reacționat.
Există voci care susțin că Rusia a luat această decizie din cauza afirmațiilor potrivit cărora Kremlinul ar fi intervenit în alegerile prezidențiale, în favoarea lui Donald Trump.
Oficialii serviciilor de informații americane acuză Kremlinul că folosește organizații media rusești pentru a spori influența asupra alegătorilor din Statele Unite.
Kremlinul neagă amestecul în alegerile electorale și a declarat că restricțiile impuse radiodifuzării ruși din Statele Unite sunt un atac asupra libertății de exprimare.
În Duma de Stat cu 450 de locuri, 414 de parlamentari au votat miercuri pentru noul proiect de lege, fără nici un vot împotrivă, au scris agențiile rusești.