Presa sarba: Serbia, Romania si Slovacia vor boicota un summit la care participa presedintele SUA

Ultima actualizare: 10-10-2012 19:03
Drapelele Kosovo, Albaniei si SUA

Presa din Serbia scrie astazi ca summitul regional care va avea loc la Varsovia, la sfarsitul acestei saptamani, va fi boicotat de Serbia, Romania si Slovacia, din cauza Kosovo. La acest eveniment va participa si presedintele SUA, Barack Obama.

Informatia a fost publicata de cotidianul sarb Danas, citat de B92 si preluat de Mediafax. Astfel, aceasta decizie ar fi fost luata "deoarece Kosovo va fi tratat ca stat egal".

Presedintele Serbiei, Boris Tadici, nu va participa la acest summit, care va avea loc la 27-28 mai, "cand presedintele american Barack Obama este asteptat ca invitat special", deoarece Kosovo nu va fi reprezentat "asimetric" in relatie cu ceilalti participanti.

Serbiei i s-ar alatura in acest demers Romania si Slovacia, doua state membre UE din regiune, care refuza recunoasterea Kosovo. Pe de alta parte, Polonia a decis sa il invite la reuniune pe presedintele Kosovo, Atifete Jahjaga.

Cotidianul subliniaza, de asemenea, ca "summitul de la Varsovia ar fi fost o ocazie pentru Tadici sa aiba prima sa intalnire bilaterala cu Obama".

Prima femeie presedinte in Kosovo. E general de politie
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO