Presa: Premierii Finlandei si Olandei discuta la Haga despre aderarea Romaniei la Schengen

Ultima actualizare: 20-09-2012 16:06
Premierul Finlandei, Jyrki Katainen

Postul de televiziune finlandez YLE sustine ca premierul finlandez Jyrki Katainen va efectua astazi o vizita in Olanda pentru a discuta cu omologul sau, Mark Rutte, despre aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

Cei doi premieri se vor concentra pe problemele financiare, cum ar fi stabilizarea zonei euro, dar pe agenda intalnirii figureaza si alte subiecte de afaceri europene - relateaza postul de televiziune YLE, in pagina electronica, citat de Mediafax.

Astfel, cei doi oficiali vor discuta despre aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, pe care Finlanda si Olanda au blocat-o saptamana trecuta.

Consiliul Ministrilor de Interne din cadrul UE a refuzat joi accesul Bucurestiului si Sofiei la Spatiul Schengen de libera circulatie, chiar daca cele doua tari au indeplinit criteriile tehnice de aderare.

Olanda si Finlanda au considerat insuficiente rezultatele celor doua tari in lupta impotriva coruptiei si crimei organizate. Orice noua aderare este acceptata doar cu unanimitatea celor 25 de state membre.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO