Premierul ungar Viktor Orban le cere etnicilor maghiari din Romania sa isi uneasca fortele

Ultima actualizare: 27-09-2012 03:48
Viktor Orban

 Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri pentru postul public de radio Kossuth ca etnicii maghiari din Romania se confrunta in prezent cu o situatie noua si ca este vremea ca ei sa isi uneasca fortele.

"Le cer organizatiilor politice ale etnicilor maghiari care activeaza acolo (in Romania) sa coopereze una cu cealalta", a afirmat Orban.

"Rivalitatea in politica este necesara, dar in situatia actuala este nevoie de o abordare bazata pe cooperare si unirea fortelor", a adaugat el.

Premierul Orban a apreciat ca Europa trebuie sa fie atenta "pentru a se asigura ca viata nu ia o intorsatura brusca in directia antagonismului etnic".

Un nou Guvern de stanga a preluat conducerea la Bucuresti luni si una dintre primele masuri a fost de a impiedica deschiderea unei sectii maghiare a Facultatii de Medicina din Targu Mures. Reprezentantii Guvernului au afirmat ca sistemul de reprezentare proportionala va fi eliminat, noul sistem urmand sa se bazeze pe votul uninominal intr-un singur tur. Ei au precizat, de asemenea, ca legea minoritatilor va fi aprobata fara capitolul privind autonomia culturala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO