Premierul ucrainean, în vizită la Casa Albă: Ucraina va câştiga, deoarece adevărul şi prietenii sunt de partea noastră

Ultima actualizare: 21-04-2022 18:20
Denîs Şmîhal

Premierul ucrainean Denîs Şmîhal a sosit în dimineaţa zilei de joi la Casa Albă, alături de Oksana Markarova, ambasadorul Ucrainei în Statele Unite.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina, ultimele informații. Ziua 57

Cei doi s-au întâlnit cu Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate naţională, iar preşedintele Joe Biden s-a oprit şi el la discuţie, oficialul ucrainean urmând să aibă o întâlnire cu secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, relatează CNN.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate naţională, s-a întâlnit cu Şmîhal joi dimineaţă, iar preşedintele american Joe Biden a fost şi el prezent.

De asemenea, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Janet Yellen, se va întâlni cu premierul ucrainean, potrivit unui oficial Trezoreriei. De asemenea, în cadrul întâlnirii vor participa şi secretarul adjunct al Trezoreriei Wally Adeyemo, precum şi ministrul ucrainean de Finanţe, Sergii Marchenko.

În cadrul întâlnirii, Yellen ar urma să îi transmită premierului ucrainean că Statele Unite intenţionează să ofere ”o finanţare imediată suplimentară de 500 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina să continue operaţiunile guvernamentale critice, cum ar fi salariile, pensiile şi alte programe, necesare pentru evitarea agrăvării situaţiei umanitare din Ucraina. Acest ajutor se bazează pe sprijinul economic direct în valoare de 500 de milioane de dolari pe care l-a anunţat preşedintele Biden în martie", a declarat un oficial al Trezoreriei.

”Ucraina va câştiga, deoarece adevărul şi prietenii sunt de partea noastră. M-am întâlnit astăzi, la Washington, cu preşedintele Biden. Recunoscător pentru sprijinul acordat ucrainenilor şi ajutorul financiar suplimentar în valoare de 800 de milioane de dolari. Împreună vom opri agresiunea rusă şi vom reconstrui Ucraina”, a declarat premierul ucrainean pe Twitter.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO