Predictiile pentru 2017. Va fi un an tumultos, plin de decizii importante si multa confuzie in lume

Ultimul update: Joi 22 Decembrie 2016 07:26
Data publicarii: Luni 19 Decembrie 2016 08:24
Categorie: Internaţional

Se incheie un an plin de rasturnari de situatii pe scena politica si economica a lumii. Donald Trump a fost ales al 45-lea presedinte al SUA, britanicii au decis sa paraseasca UE, iar teroristii au semanat groaza in mai multe tari din lume.

Analistii avertizeaza ca urmeaza un 2017 plin de decizii importante, iar in zodiacul chinezesc, anul urmator este cel al cocosului - adica unul tumultos.

A fost un rezultat pe care putini l-au prezis, dar care va juca un rol mai important anul viitor. Alegerea lui Trump ca presedinte al Statelor Unite a starnit numeroase reactii la scara mondiala.

Multe dintre acestea au avut loc in urma promisiunilor lui din timpul campaniei electorale si a impactului pe care acestea le-ar avea. Specialistii spun insa ca exista inca o incertitudine asupra drumului pe care Trump il va alege in mandatul sau.

BETH ANN BOVINO, economist: "In ceea ce priveste impactul pe care il va avea mandatul lui Trump asupra cresterii tarii, trebuie avut in vedere faptul ca promisiunile din campanie sunt deocamdata promisiuni, nu politici. Asa ca trebuie sa vedem daca vor trece acestea de Congres si la ce concluzie se va ajunge."

Tot in ianuarie se vor afla in prim plan si relatiile lui Trump cu Kremlinul, intr-un moment in care CIA acuza Rusia de furt informatic.

MASHA LIPMAN, analist politic: "Obisnuiam sa spunem ca Putin este imprevizibil si ca isi pastreaza planurile si intentiile secrete. Acum, mai avem cel putin o persoana la fel si el este chiar presedintele Statelor Unite. Declaratiile sale i-au lasat pe multi fara cuvinte, insa politicile sale raman in continuare o necunoscuta."

In Europa, anul care vine pregateste schimbari majore. Marea Britanie va incepe procesul de iesire din Uniune, iar in Germania, Merkel va avea de-a face cu o lupta grea in castigarea unui nou mandat. Politicile sale privind migratia nu au fost vazute cu ochi buni de unele partide.

THORSTEN BENNER, directorul Insititutul de Politici publice din Berlin: "Partidul "Alternative Fuer Deutschland" castiga deja din electoratul crestin-democratilor. Acest lucru este o amenintare pentru ambitiile sale politice. Anul viitor va fi interesant de vazut daca vom vedea un atac terorist de amploare in Germania, aceasta este una dintre cele mai mari incertitudini."

In timp ce Occidentul pare sa stagneze, din punct de vedere economic, in 2017 India pare sa fie actorul castigator.

Indiferent de predictiile specialistilor, astrologii au si ei viziunea lor: anul 2017 corespunde in calendarul chinezesc cu anul cocosului.

DONG YILIN, astrolog: "In anul cocosului, focul si aurul se vor lupta unul cu celalalt. Vom vedea multa confuzie si tumult, nu doar in China, ci si in alte parti ale lumii, precum Europa si SUA.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
Incendiu California
A vrut să își refacă viața în California, după un uragan, însă a ajuns victimă a incendiilor
Papa Francisc: "Strigătul celor săraci este greu de auzit pentru că este dominat de vacarmul celor foarte bogaţi"
Tot statul California a devenit un uriaş focar de incendiu. Focul s-ar putea extinde în tot vestul SUA
Ultima redută ISIS din Siria a fost cucerită. Unde ar fi fugit jihadiştii
Oraşul Paradise, transformat în iad. După ce au rămas sub cerul liber, localnicii sunt loviţi şi de epidemii
Avion din timpul celui De-al Doilea Război Mondial prăbușit într-o parcare. Bilanțul victimelor
bataie greci
Ciocniri între polițiști și protestatari la comemorarea Revoltei de la Politehnica din Atena
Alertă în Olanda, din cauza unei tradiţii de Moş Nicolae. Personajul care a provocat lupte de stradă
Cehii au protestat împotriva premierului miliardar Andrej Babis. Acuzațiile aduse
300.000 de francezi au protestat împotriva scumpirii carburanţilor. Ciocniri cu sute de răniţi
Zeci de civili, între care și copii, uciși în Siria. Cel mai grav bilanț din ultimele două luni
Donald Trump laudă militarii trimiși la granița cu Mexicul: „O barieră puternică”