Anunțul oficial al lui Soros. Proiectul în care investește 220 de milioane de dolari

Ultima actualizare: 13-07-2020 17:39
Anunțul oficial al lui Soros. Proiectul în care investește 220 de milioane de dolari
Getty

Organizaţia filantropică a magnatului George Soros, Open Society Foundations, urmează să anunţe că investeşte 220 de milioane de dolari cu scopul atingerii egalităţii între rase în America.

 

Este un efort financiar uriaş de susţinere, în următorii ani, a mai multor organizaţii ale afroamericanilor care militează în favoarea dreptăţii rasiale, relatează The New York Times (NYT).

Această iniţiativă intervine în contextul unor manifestaţii la nivel naţional în favoarea egalităţii rasiale şi unei reforme a poliţiei, declanşare de uciderea afroamericanului George Floyd şi urmează să remodeleze imediat peisajul organizaţiilor de culoare din domeniul drepturilor politice şi civice, comentează ziarul.

Ea indică cât de importante în mod explicit au devenit rasa şi identitatea în politica americană în ultimii ani, fără să dea semne de recul, adaugă cotidianul.

Soros, denigrat şi vizat de atacuri antisemite din cauza rolului său de mega-donator liberal își poziţionează astfel fundaţia în avangarda mişcării de contestare.

Fundaţia urmează să acorde granturi în valoare 150 de milioane de dolari, pe o perioadă de cinci ani, unor asociaţii pe care le selectează - inclusiv unor organizaţii progresiste şi emergente ca Black Voters Matter Fund şi Repairers of the Breach, o organizaţie înfiinţată de reverendul William J. Barber II de la Poor People’s Campaign.

Ea urmează să susţină, de asemenea, orgaizaţii politice de culoare mai solide, ca Equal Justice Initiative, înfiinţată de avocatul specializat în dreături civile Bryan Stevenson şi prezentată în filmul “Just Mercy” din 2019.

Open Society Foundations urmează, de asemenea, să investească alte 70 de milioane de dolari prin subvenţii locale în susţinerea unor schimbări în poliţia şi justiţia penală.

Tot din aceste fonduri se vor finanţa oportunităţi de angajare civică şi se vor organiza stagii de formare politică destinate tinerilor.

Preşedintele Open Society Foundations Patrick Gaspard anunţă într-un interviu că organizaţia vizează să exploateze impulsul faţă de justiţia rasială şi să le ofere organizaţiilor spaţiu să gândească pe termen lung.

 

”Momentul pentru care am investit în ultimii 25 de ani”

 

”Acesta este momentul pentru care am investit în ultimii 25 de ani”, apreciază el.

”Există acest apel la dreptate în comunităţile de culoare, o explozie nu doar de simpatie, ci şi de solidaritate din toate părţile”, a adăugat el.

”Aşadar a venit timpul să dublăm. Şi înţelegem că putem paria pe aceşti activişti - de culoare şi albi - care văd în acest moment nu doar un moment de creştere ci de reformă la scară mare”, afirmă el.

”Revendicările prezentate acum nu vor fi soluţionate peste noapte, iar noi ştim că privirile presei şi aleşilor se vor îndrepta în altă parte, dar avem nevoie să susţinem aceste momente. Dacă spunem că «vieţile celor de culoare contează», trebuie să spunem că «structurile şiorganizaţiile celor de culoare contează»”, subliniază el.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!