Prabusirea unui imperiu de miliarde. Orasul simbol al jocurilor de noroc din Estul SUA, in faliment
Acum 4 ani de zile, clientii de lux ai cazinourilor plateau 1.000 pentru o prajitura acoperita cu praf de aur comestibil. Astazi, unii asteapta pana la ora 11 pentru a manca o friptura cu 2.99.
Mult timp, Atlantic City a fost singurul loc de pe Coasta de Est care oferea aceleasi atractii ca in Las Vegas. Milioanele de dolari au inceput sa curga, dar totul s-a oprit brusc.
"Atmosfera era de o exuberanta irationala" povesteste Robert Griffin, CEO la Trump Entertainment Resorts. "Toti de-acolo credeau ca nu se va termina distractia si ca nu se vor termina nici banii"
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Din 2007 insa a inceput declinul. Concurenta din zona plus criza economica au distrus Atlantic City. 1.5 MILIARDE de dolari au disparut odata cu mii de slujbe si de turisti. Pennsylvania, cu cele 10 cazinouri ale sale, va trimite Atlantic City pe locul 3 anul viitor.
In 2006, recordul de incasari pentru Atlantic City s-a ridicat la 5.2 miliarde de dolari. Nimeni n-a fost atent insa la concurenta tot mai mare ce aparea in apropiere si care este acum pe punctul de a prelua stafeta.
De trei ani, orasul incearca sa se redreseze si sa se prezinte ca un loc de vacanta, nu neaparat ca un resort de jocuri de noroc. Oficialii spera sa gaseasca si un slogan la fel de popular precum al rivalilor - "ce se intampla in Vegas, ramane in Vegas".