Povestea uluitoare a celui mai cautat criminal din Australia. Cum a crescut vanzarile la bere cu 20%


Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 16:39
Data publicarii: Joi 22 Martie 2012 13:18
Categorie: Stiri externe
Malcom Naden

Dupa ce aproape sapte ani a fugit de autoritati, stand ascuns prin paduri si hranindu-se cu mancarea animalelor de la zoo, cel mai cautat criminal din Australia a fost capturat de politisti.

Malcom Naden, in varsta de 38 de ani, poreclit "bad bush tucker man", a fost capturat in tipul unui raid nocturn in New South Wales. Pe capul lui era pusa o recompensa de 250.000 de dolari australieni (163.000 de lire sterline) - cea mai mare de la faimosul criminal Ned Kelly incoace.

Barbatul, un fost macelar, a fost dus imediat dupa capturare in fata unei instante judecatoresti, care l-a acuzat de uciderea lui Kristy Scholes, in varsta de 24 de ani, gasita stangulata in propriul dormitor in 2005. De asemenea, a fost acuzat de violarea unei minore de 15 ani si impuscarea unui politist care a reusit sa-l gaseasca, in luna decembrie a anului trecut.

Barbatul, care era descult, ras pe cap si cu barba stufoasa, nu a facut cerere pentru eliberare pe cautiune.

In ciuda infractiunilor oribile de care se face vinovat, Naden a castigat "respectul" australienilor, scriu cei de la The Telegraph, pentru tehnicile de supravietuire in salbaticie. Insa anii in care a reusit sa stea ascuns de ochii autoritatilor au reprezentat o pata negra in registrul politistilor, care au fost nevoite sa reaminteasca opiniei publice, care il admira, ca acest criminal periculos nu este "un Robin Hood".

Fostul macelar era inarmat in momentul arestului, miercuri noapte. Acesta a fost gasit intr-o casa de vacanta si inconjurat de 20 de ofiteri si de o echipa insotita de caini antrenati in capturarea infractorilor. Barbatul ar fi raspuns la usa, apoi a fugit in casa si a incercat sa scape. In timpul raidului, a fost prins de un caine al politiei si muscat de fata, maini si picioare.

Barbatul se ascundea de ani buni in zona unde a fost capturat si, se pare ca, este responsabil de mai multe spargeri.

O locuitoare a zonei a declarat ca se simtea amenintata de prezenta acestuia si dormea cu un pistol sub perna. Un vecin al ei, insa, a spus relaxat ca, prezenta lui Naden in regiune, a atras turisti si o multime de politisti, iar vanzarile de bere au crescut cu 15-20% datorita lui.

In ultimii doi ani inainte de a fi capturat, Naden a trait in salbaticia din Barrington Tops, un parc national retras, la nord de Sydney. Traia furand obiecte din casele din zona - pusti, casti de mineri, lanterne, mancare, bere, saci de dormit si, potrivit unor martori, 14 binocluri. Insa, oamenii au declarat ca barbatul inapoia tot timpul obiectele furate si facea curatenie dupa ce manca.

Naden este expert in arte martiale, cititor avid al Bibliei, fan al cartilor politiste si al manualelor de supravietuire. Supravietuia hranindu-se cu nuci salbatice, fructe de padure si piersici. De asemenea, vana canguri si wombati.

In timpul celor sapte ani, cat s-a ascuns pe tot cuprinsul Australiei, a fost vazut intr-un pub sau cautand opal. Martorii spun ca un timp a trait pe cabina unei custi dintr-o gradina zoologica, unde se hranea cu fructe mucegaite si carnea pe care animalele nu o consumau.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO