Fotografiile care au uimit lumea. "Legile fizicii nu exista pentru el"

22-03-2012 07:31

Merge pe aer si pluteste pe apa. Fotografiile unui artist chinez i-au uimit pe francezi, pentru ca personajele surprinse prin tehnicile sale par sa sfideze gravitatia.

Expozitia acestui artist, celebru tocmai pentru astfel de imagini ireale, a avut vernisajul la Paris. Lucrarile sale, cu oameni care par sa invinga legile de baza ale fizicii, vor putea fi admirate pana in august in parcul Villette.

Prin lucrarile sale, Li Wei reuseste sa dea impresia unei lumi in care oamenii au invins gravitatia si merg liberi pe aer.

Artistul chinez, renumit pentru fotografiile in care oamenii par sa pluteasca, le-a dezvaluit francezilor care e tehnica sa. Asta pentru ca timp de sase luni, Parisul va gazdui o expozitie in aer liber care ii e dedicata.

Imbracat in vesminte traditionale budiste, cu fumigene atarnate de picioare, Li Wei s-a lasat ridicat de o macara, creand impresia ca statea pe jetul de apa al unei fantani arteziene.

Apoi a repetat figura purtand doar lenjerie intima si simuland alergarea prin aer.

Li Wei, artist: "Lucrez cu gravitatia. Oamenii sunt tintuiti pe pamant, dar eu prefer sa ma detasez, pentru ca imi place sentimentul de libertate."

Un sentiment la care tanjesc multi artisti chinezi, amenintati cu arestul sau amenzi usturatoare daca se-ntampla sa critice regimul de la Beijing.

Li Wei, artist: "Lucrez intr-o izolare completa, nu ma gandesc deloc la politica, atunci cand creez."

Anul trecut, un alt artist chinez a fost retinut timp de trei luni si condamnat sa plateasca aproape doua milioane si jumatate de dolari taxe si amenzi, pentru ca a criticat guvernul comunist.

Tags: china, artist, fotograf,


VIDEO PROTVPLUS.RO