Povestea celor două surori care reprezintă țări diferite la JO de iarnă

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
surori JO
Facebook / Hannah Brandt

Două surori participă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, din Coreea de Sud, pentru ţări diferite.

Două tinere din SUA reprezintă țări diferite la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, din Coreea de Sud, relatează abcnews.com

"Nu am fi visat vreodată la acest lucru. Faptul că mă aflu în ţara de origini alături de familie şi împărtăşesc această experienţă cu sora mea este fantastic", a declarat Marissa Brandt pentru ABC News, care concurează la Jocurile Olimpice împreună cu sora ei, Hannah.

Marissa face parte din echipa de hockey a Coreei de Sud, iar Hannah din echipa Statelor Unite.

În 1993, Marissa Brandt, care s-a născut în Coreea de Sud, a fost adoptată când avea patru luni de către un cuplu american, Greg şi Robin Brandt, din Minnesota. Înainte să se întoarcă în ţară, cei doi au aflat că Robin era însărcinată, iar Hannah urma să vină pe lume.

La şase luni după ce Marissa Brandt a ajuns în SUA, s-a născut sora ei. Hannah a adăugat: "Am făcut totul împreună. Ne-am antrenat pe tot parcursul anului". Părinţii lor sunt încântaţi că îşi pot vedea cele două fiice concurând la Jocurile Olimpice.

Marissa susţine că "să îşi reprezinte tara în care s-a născut este o onoare". Ea a spus: "Niciodată n-am crezut că se va întâmpla asta, că mă voi întoarce aici, cel puţin nu în acest context. Sper că sud-coreenii să fie mândri de mine".

În lotul Coreei de Sud se află şi 12 jucătoare din Coreea de Nord. "Sunt dispuse să înveţe, disciplinate şi au o atitutdine pozitivă", a spus aceasta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO