Poporul Coreei de Nord moare de foame. Kim Jong-Il cheltuie sute de mii de dolari pe animale de casa

Dată publicare: 30-09-2011 07:46
Dată actualizare: 21-07-2012 05:48


Kim Jong-Il

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il cheltuie in fiecare an intre 100.000 si 200.000 de dolari pentru hrana si ingrijirea animalelor sale domestice. In acest timp, tara sa se confrunta cu o saracie mare.

Yoon Sang-Hyun, membru al comisiilor de Externe si Unificare din Parlamentul sud-coreean, este cel care a facut aceste dezvaluiri. El a citat surse din cadrul serviciilor secrete, care ... au refuzat sa comenteze informatiile.

In raportul sau prezentat in Parlament, deputatul Marelui Partid National (conservator, la putere) a citat si alte exemple de cheltuieli extravagante.

Kim Jong-Il a importat in Coreea de Nord, in octombrie 2010, cateva zeci de cai rusi din rasa Orlov Trotter, pentru familia sa, iar in 2009 si 2010 a achizitionat zece schi-jet-uri americane, pentru cel mai tanar fiu al sau, Kim Jong-Un, presupusul sau mostenitor la conducerea statului.

Imagini tulburatoare din Coreea de Nord. Copiii mor de foame, sunt subnutriti si sufera in tacere

Majoritatea achizitiilor de bunuri de lux sunt efectuate prin China si Rusia, singurele aliate importante ale Coreei de Nord, adauga raportul, care citeaza de asemenea achizitia a 600 de sticle cu vinuri frantuzesti fine, in 2010.

Sanctiunile ONU interzic importurile de produse de lux in Coreea de Nord. "Viata de lux a familiei lui Kim Jong-Il continua, fara sa tina cont de agravarea suferintei cetatenilor" tarii, a declarat deputatul.

Unele asociatii americane care tocmai au distribuit ajutoare in Coreea de Nord au avertizat luni ca foametea se agraveaza.

ONU apreciaza ca sase milioane de persoane, dintr-o populatie totala de 22 de milioane de nord-coreeni, au nevoie de ajutor alimentar. Unii oficiali sud-coreeni afirma ca Phenianul acumuleaza rezerve pentru a comemora anul viitor a 100 de ani de la nasterea fondatorului tarii, Kim Il-Sung, tatal actualului lider, Kim Jong-Il.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO