”Să nu vă fie frică!” Mesajul Papei Francisc despre primul Paște în izolare


Ultimul update: Vineri 20 Martie 2020 14:54
Sursa: La Stampa
Data publicarii: Vineri 20 Martie 2020 13:32
Categorie: Stiri externe
Papa

”Umbrele intrate în casele noastre vor dispărea. Cu răni în suflet, omenirea unită se va ridica”, a spus Papa Francisc

Suveranul Pontif spune că trăiește cu amărăciune la Vatican momentele grele prin care trece întreaga planetă, aflată în luptă cu pandemia de coronavirus.

”Aici se plânge și se suferă. Din această situație, putem ieși doar împreună. Să ne uităm la cei de lângă noi cu spirit de solidaritate”, a spus Papa Francisc.

”O să ne simțim puțin ca după un război”


Oamenii sunt îndemnați să intre în case și să nu își piardă speranța: ”După această perioadă, o să ne simțim puțin ca după un război. Speranța nu moare niciodată”, a adăugat Suveranul Pontif, în cotidianul La Stampa.
 

Anul acesta, Paștele catolic va fi sărbătorit pe 12 aprilie, iar cel ortodox, pe 19 aprilie.

Papa Francisc este pregătit să țină slujbele pe internet, la radio și la tv: ”Să trăim cu penitență, compasiune și speranță. Și cu umilință, pentru că de multe ori uităm că în viață sunt și momente de întuneric. Credem că li se poate întâmpla doar altora, dar de data aceasta ni s-a întâmplat tuturor, nimeni nu este exclus.”

”Suntem toți în aceeași barcă, credincioși și necredincioși”


Papa Francisc a subliniat că nu s-a adresat doar credincioșilor: ”Nu vreau să disting între credincioși și necredincioși. Suntem toți oameni și, ca oameni, suntem toți în aceeași barcă. În fața lui Dumnezeu suntem toți fiii săi.”

Papa Francinsc a fost suspect de infectare cu Covid-19

La începutul lunii, Papa Francisc a făcut un test de coronavirus, iar rezultatul a fost negativ. Liderul Bisericii Romano-Catolice, în vârstă de 83 de ani, și-a anulat mai multe angajamente, după ce a fost bolnav timp de trei zile.
 

Sursa: La Stampa

VIDEO PROTVPLUS.RO