Politistii germani au facut razie in sosete, in moschea suspectata ca racola combatanti pentru ISIS

Ultima actualizare: 26-09-2015 07:04
moschee berlin

Pentru ca este interzis sa intri incaltat cu pantofi intr-o moschee, politistii nemti au fost obligati sa faca razie in sosete, relateaza tabloidul german Bild.

Politia germana a efectuat marti perchezitii la opt locatii, din Berlin, intre care si o moschee, ca urmare a unor suspiciuni privind racolarea de combatanti pentru gruparea jihadista Statul Islamic. Politistii au respectat regulile musulmane si au intrat in moschee in sosete si cu pantofii in mana.

Serviciul de informatii interne german s-a declarat marti „preocupat“ in legatura cu tentativele miscarii islamiste radicale de a recruta combatanti printre sutele de mii de migranti care sosesc in tara, relateaza AFP. „Faptul ca islamistii, sub masca de ajutor umanitar, incearca sa deturneze in scopurile lor situatia refugiatilor facand prozelitism si incercand sa-i recruteze, ne preocupa foarte mult“, indica Oficiul federal pentru protectia Constitutiei, intr-un comunicat.

"Suntem in special atenti fata de tinerii refugiati neinsotiti, care ar putea fi o prada usoara pentru islamisti“, precizeaza sursa citata, care adauga, in schimb, ca nu exista informatii credibile care ar sugera ca „grupuri jihadiste s-au folosit de afluxul de refugiati pentru a se infiltra pe teritoriul federal“. Potrivit serviciului de informatii interne german, in total circa 740 de persoane au parasit pana acum Germania pentru a se alatura gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) in Siria sau in Irak.

Aproximativ 120 dintre acestea au fost ucise. „Aproximativ o treime dintre ele s-au intors (in Germania). Avem date cu privire la peste 70 de persoane care au experienta de lupta“, se mai spune in aceeasi declaratie.

Pana in prezent Germania nu a fost afectata de un atac jihadist de amploare, spre deosebire de alte tari europene, dar in luna august doi combatanti germani care si-au revendicat apartenenta la Statul Islamic in Siria au amenintat cu comiterea de atentate in Germania.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO