Politiciană dată afară de la o ședință, după ce a luat un drops de tuse de față cu colegii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 01 Octombrie 2018 18:16
Categorie: Stiri externe
Pastile de tuse

Yuka Ogata, o politiciană japoneză care a devenit cunoscută după ce a fost dată afară de la o ședință a Consiliului Local, pentru că și-a adus bebelușul de șapte luni la muncă, a stârnit din nou controverse.

Ea a fost din nou dată afară de la o adunare a Consiliului Local al orașului Kumamoto, situat în sud-vestul Japoniei, după ce a refuzat să își ceară scuze că a vorbit în timp ce avea în gură un drops de tuse, scrie The Guardian.

Ea se plânge că atitudinea colegilor față de ea a devenit mai dură de când și-a adus copilul la muncă, în luna noiembrie a anului trecut. Anterior, ea ceruse permisiunea să alăpteze copilul în timpul ședinței sau să se înființeze o creștă pentru copiii consilierilor, angajați și vizitatori, propuneri care i-au fost respinse.

„Mulți dintre consilieri m-au criticat în mod deschis, sugerând că nu sunt o mamă bună sau susținând că mulți cetățeni cred că e revoltător să susțină o creșă pentru membrii consiliului care au copii de vârste mici. Ei s-au simțit prost pentru că le-au fost expuse și criticate în public opiniile învechite. De atunci, încearcă să mă portretizeze ca pe o persoană care se comportă în mod egoist și nu foarte rezonabil”, a spus Ogata pentru The Guardian.

Deși nu există nicio interdicție privind consumul de lichide sau alimente în sala de ședință, criticii acesteia spun că ea a afectat integritatea adunării, pentru că a vorbit cu gura plină. Ea luase cuvântul când președintele ședinței, Shinya Kutsuki, a întrebat-o dacă are ceva în gură.

Ea a explicat că sunt niște pastile de tuse, pentru că este răcită și că nu dorea să întrerupă ședința dacă ar fi tușit de prea multe ori. Ședința a fost suspendată și consilierii au votat să o sancționeze, astfel că au suspendat-o pentru restul zilei.

„Multe persoane au interpretat greșit ceea ce am făcut. Este parte dintr-o luptă pe care o duc cu alți consilieri, mulți dintre care sunt bărbați mai în vârstă”, a mai spus ea.

„Este inacceptabil pentru un adult responsabil să pună întrebări în timp ce are în gură dropsuri de tuse. Trebuie să admită cu a greșit”, a spus primarul orașului Kumamoto, Kazfumi Onishi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO