Bilantul atacului terorist din Londra a ajuns la 8 morti. Trupul unui barbat a fost scos din Tamisa

×
Codul embed a fost copiat

Autoritatile britanice au arestat miercuri dimineata un nou suspect in investigatia cu privire la atentatul de pe London Bridge si din zona Borough Market. Intre timp, bilantul a ajuns la 8 morti.

Bilantul atacului terorist din Londra a ajuns la 8 morti. Spaniolul Ignacio Echeverria a fost confirmat mort, iar trupul unui barbat a fost scos miercuri din Tamisa. Politia crede ca este vorba de francezul Xavier Thomas.


Victimele atacului din Londra. Randul de sus: Alexandre Pigeard, Sebastien Belanger, Christine Archibald, Xavier Thomas;
Randul de jos: Sara Zelenak, James McMullan, Ignacio Echeverria, Kirsty Boden.

Nou suspect arestat

Potrivit primelor informatii, suspectul a fost arestat in urma unei perchezitii la o adresa din estul Londrei, o zona unde locuia si atacatorul Khuram Butt, transmite Reuters.

Citește și
atac londra getty
Ministrul britanic de Externe, despre teroristul aparut in documentarul Channel 4: "Cum Dumnezeu l-am scapat din vedere?"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

”Detectivii care investigheaza atentatul au condus perchezitii la primele ore ale diminetii la o adresa din estul Londrei”, se arata intr-un comunciat al Politiei Metrropolitane.

Autoritatile au arestat un barbat in varsta de 30 de ani, suspectat de organizarea, pregatirea si instigarea la actiuni teroriste in Marea Britanie.

Un numar de sapte persoane si-au pierdut viata, iar alte 48 au fost ranite in urma atentatului care a inceput pe London Bridge si a continuat prin carnagiul din zona Borough Market.

Cei trei atacatori au fost ucisi de fortele speciale la opt minute de la inceperea carnagiului de pe London Bridge si Borough Market.

Planul Marii Britanii pentru a combate terorismul

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat marti noaptea ca este pregatita sa schimbe legislatia pentru protectia drepturilor omului, daca aceasta va sta in calea combaterii unor suspecti de terorism.

In acest sens, premierul conservator vrea sa usureze deportarea suspectilor straini si sa ”restrictioneze libertatile si miscarile” celor care reprezinta o amenintare, relateaza BBC.

”Ma refer la sentinte mai lungi pentru cei condamnati pentru infractiuni teroriste. Si poate sa usuram treaba pentru autoritatile care vor sa-i deporteze pe suspectii de terorism in tara lor de origine. Sa facem mai multe pentru a restrictiona libertatea si miscarile suspectilor de terorism atunci cand avem destule dovezi ca reprezinta o amenintare, dar nu destule pentru a-i aduce in fata justitiei”, a declarat May.

Insa, laburistii sustin ca ”nu acesta este mesajul pe care ar trebui sa-l trimitem” dupa ce doua atentate teroriste au zguduit intr-o perioada de doua saptamani Marea Britanie.

Un numar de 30 de persoane si-au pierdut viata in atentatele teroriste de la Manchester Arena si de pe London Bridge. Ultimele zile ale campaniei electorale au fost dominate de discutii despre securitate si taierile bugetare care au afectat siguranta publica in urma mandatului Theresei May la conducerea ministerului de Interne.

Reprezentantii opozitiei i-au criticat extrem de dur pe conservatori pentru taierile bugetare care au vizat fortele politienesti din Marea Britanie.
Anterior, May a precizat ca ar putea sa ia in considerare o extindere a perioadei in care suspectii pot fi retinuti fara nicio acuzatie pana la 28 de zile, dupa ce aceasta perioada a fost redusa in urma cu sase ani la 14 zile.

”Spunem ca ar putea sa existe circumstante pentru a face asta. Voi asculta ce cred politistii si serviciile de securitate ca este necesar sa facem”, a declarat premierul britanic intr-un interviu pentru The Sun.

Liderul liberalilor-democrati a acuzat-o pe premier ca a lansat o cursa a inarmarii nucleare in legislatia antiterorism din Marea Britanie.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Ultimele lucruri pe care le-au facut teroristii din Londra inainte de atac. Rachid si-a sarutat copilul de adio
Ultimele lucruri pe care le-au facut teroristii din Londra inainte de atac. Rachid si-a sarutat copilul de adio

Presa britanica publica marti detalii despre ultimele lucruri pe care le-au facut teroristii care au ucis sapte oameni in atacul de la London Bridge.

Ministrul britanic de Externe, despre teroristul aparut in documentarul Channel 4:
Ministrul britanic de Externe, despre teroristul aparut in documentarul Channel 4: "Cum Dumnezeu l-am scapat din vedere?"

Britanicii merita raspunsuri din partea serviciilor de securitate dupa ce s-a aflat ca macar doi dintre cei trei teroristi erau cunoscuti autoritatilor pentru ideile lor extremiste.

Marturia lui Florin, devenit erou dupa ce a infruntat teroristii din Londra:
Marturia lui Florin, devenit erou dupa ce a infruntat teroristii din Londra: "Am stiut ce este, dar nu mi-a fost frica"

"Sunt un om simplu, nu sunt un erou", spune Florin Morariu, romanul care a dat dovada de mare curaj in momentele in care teroristii omorau oameni la Londra.

Fotografia
Fotografia "rezistentei britanice" face furori pe Internet. Cum a fost surprins un tanar care fugea de atacatorii din Londra

O fotografie, in care apar victimele atacului terorist din Londra fugind, a devenit simbolul "rezistentei britanice".

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.