Polemica in UK cu privire la "vanatoarea oualor" de Paste. Ce a transmis o mare companie producatoare de ciocolata

Ultima actualizare: 08-04-2017 07:17

 Sarbatoarea Pastelui nu poate fi conceputa in Marea Britanie fara "vanatoarea oualor", pe care copii sunt indemnati sa le gaseasca dupa ce adultii le-au ascuns.

 Numai ca anul acesta s-a iscat o polemica in toata regula. O mare companie producatoare de ciocolata, sponsor al "vanatorii", a vrut sa elimine orice referire la sarbatoarea religioasa din numele traditionalului eveniment.

In weekendul sarbatorii inchinate Invierii Domnului sute de mii de copii participa la "vanatoarea oualor de ciocolata" - eveniment organizat de un faimos producator britanic de dulciuri, in colaborare cu organizatia de caritate National Trust.

Pe site-ul sponsorului, cei mici erau incurajati initial sa participe la "vanatoare de oua". Atat, fara referire la numele sarbatorii religioase. Dupa criticile venite inclusiv de la seful guvernului britanic si de la Biserica Anglicana, a aparut completarea... "de Paste".

Pentru crestini, ouale de Paste sunt simbolice pentru Invierea lui Iisus Hristos. Iar premierul Thersa May, fiica de vicar, a intervenit in polemica.

"E o sarbatoare foarte importanta pentru credinta crestina, pentru milioane de oameni din lume. Cred ca ce face National Trust este pur si simplu ridicol", a spus Theresa May.

Arhiepiscopul de York, John Sentamu, al doilea lider ca importanta in ierarhia Bisericii Anglicane, a mers pana acolo incat a acuzat producatorul de ciocolata ca "scuipa pe mormantul" fondatorului companiei.

Reprezentantii organizatorilor au incercat sa se justifice si au afirmat ca vor sa deschida evenimentul "pentru persoane de toate confesiunile, inclusiv pentru cele care nu sarbatoresc Pastele".

"Lasati Pastele la locul lui. Tot menajand alte credinte si confesiuni, ajungem sa ne batem joc de traditiile si obiceiurile noastre", a comentat cineva. E drept insa ca multi au considerat intreaga polemica o furtuna intr-un pahar cu apa sau o coaja de ou.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO