Bilantul atacului de langa mausoleul siit de la Damasc, revendicat de Statul Islamic, a ajuns la 20 de morti

Ultima actualizare: 14-06-2016 00:07
Siria, atentat Damasc

Cel putin 20 de persoane, inclusiv 13 civili, au fost ucise sambata in dublul atac cu masina-capcana si sinucigas de langa mausoleul siit Sayeda Zeinab, situat la zece kilometri de Damasc, potrivit unui ONG.

Atacul a fost revendicat de Statul Islamic, potrivit Reuters.

Un bilant anterior anunta opt morti si numerosi raniti.
Bilantul celor doua atacuri "se ridica la 20 de morti, inclusiv 13 civili, si peste 30 de raniti", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o organizatie nonguvernamentala (ONG) cu sediul in Marea Britanie.

In afara de cei 13 civili, militari sirieni si membri ai unor forte paramilitare aliate regimului lui Bashar al-Assad au fost ucisi in atac, potrivit Observatorului, scrie DPA.

Militanti din cadrul Statului Islamic au revendicat responsabilitatea atacului, potrivit agentiei Amaq, afiliata gruparii jihadiste, relateaza Reuters.

Suburbia Sayeda Zeinab, in care se afla mausoleul, este baza unor grupari militante siite din Liban si Irak, care lupta alaturi de al-Assad in acest razboi ce devasteaza tara de peste cinci ani.

Potrivit Amaq, militanti au detonat o masina plina cu explozivi la Sayeda Zeinab, iar doi atactori sinucigasi s-au aruncat in aer in apropiere.

Presa siriana de stat a difuzat imagini cu pagube impotante intr-o piata aglomerata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO